A korengedményes nyugdíjasok előtt mindenképp?

MSZP: a kormány elveszítette a becsületét

Lukács Zoltán kijelentette: a kormány elveszítette a becsületét, a korengedményes nyugdíjasok körében legalábbis mindenképp.

2011.07.04 16:37MTI

A képviselő a nyugdíjakról szólva arra emlékeztetett, hogy tavaly januárban Schmitt Pál államfő, akkor még fideszes európai parlamenti képviselőként, levélben vállalt garanciát arra, hogy aki nyugdíjat kap, az a jövőben is hiánytalanul hozzájut ehhez a járandóságához. Megjegyezte, hogy ettől a kijelentéstől a Fidesz nem határolódott el.
   
Arra is kitért:  a közelmúltban egy parlamenti interpellációjára azt kapta válaszul, hogy csak a rendvédelmi dolgozók korkedvezményes nyugdíját szüntetik meg. A politikus viszont úgy látja, hogy ehhez képest most több tucat szakma, több mint 615 ezer nyugdíjasától akarják elvenni a szerzett jogokat.
   
Lukács Zoltán az ehelyett tervezett jövedelempótló támogatásról úgy vélekedett, hogy "egyrészt ez a segély nem nyugdíj", másrészt pedig ez a juttatás nem indexálható. Így viszont nem kötelező évente emelni, sőt a törvény alapján akár csökkenthetik is azt.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.