MSZP: jogbiztonságot mindenkinek!

A szocik a volt titkosszolgálati vezetőkért aggódnak?

Az MSZP országgyűlési képviselőcsoportja "súlyos aggodalmát fejezi ki az elmúlt napok történéseivel kapcsolatban, amelyek alkalmasak a közvélemény bizalmának megrendítésére a nyomozati eljárások pártatlanságával és politikamentességével kapcsolatban".

2011.07.04 15:27MTI

Az ellenzéki párt szerint a kormányfő politikai megrendelést adott ki a "leszámolásra".
   
A szocialisták közleménye szerint "a bizalom elsősorban azért rendülhet meg, mert korántsem bizonyos, hogy a kormányzó párt politikai érdekeitől függetlenül folyhat a nyomozás, bűnüldözés". A miniszterelnök nyilvánvaló politikai megrendelést adott ki a "leszámolásra" - írják.
   
Ráadásul - folytatják - az elmúlt napokban szerintük az is kiderült, hogy eszközként használják fel az ügyek átpolitizálásához az újságokat és televíziókat is. Az MSZP szerint ha "ilyen gyanút keltő módon" lehet eljárni a figyelem középpontjába kerülő ügyekben is, akkor a hasonló figyelmet kiharcolni nem tudó kisember még könnyebben párt- vagy személyi érdekektől befolyásolt, igazságtalan eljárások áldozatává válhat.
   
Az MSZP a közvélemény megnyugtatását, a bizalom helyreállítását, az illetékes szervek tiszta, világos, minden gyanú fölött álló eljárását és a nyilvánosság lehető leggyorsabb tájékoztatását követeli.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.