Az utóbbi években felgyorsult az ütem

Ötvenmillió legyártott autónál tart a Peugeot

Közel kétszáz éves gépipari történetével a Peugeot a világ autós kalandjának egyik úttörője. A ma több mint 150 országban jelenlévő Peugeot határozottan modern autómárka, stabil fejlődési alapokkal a jövőre nézve.

2009.01.28 12:40ma.hu

Az 50 millió legyártott autóval - ami a világ jelenlegi autópiaca egy éves mennyiségének felel meg - a Peugeot mindenekelőtt az autók mellett elkötelezett, családi eredetű vállalat. 1889 óta több mint 160 modellt kínált, a Type 1-től az 1929-es Type 190 S-ig, majd 34 modellcsaládot, a 201-től a 308-ig, egytől-egyig karakteres, folyamatosan megújuló autókat.

Ezt az alapértékek mellett elkötelezett autós történetet olyan korszerű megoldások táplálják, melyek ütemét a találmányok, és műszaki újítások sora adja. Egy olyan márka fejlődésének alapját képezi, melynek modelljei ma világszerte 24 gyártóbázisról érkeznek.

Az 50 millió legyártott autó a Peugeot történetében gyökerező erejére hívja fel a figyelmet. E történet során a márka egy sor műszaki, sport- és kereskedelmi kihívásnak felelt meg a két század fordulóján.

A történet az idők során felgyorsult. 1952-ben készült el az egymilliomodik Peugeot, 1976-ban a tízmilliomodik, és a Peugeot csodálatos növekedésével párhuzamosan az események is egyre inkább felgyorsultak, hiszen a húszmilliomodik autó 1988-ban született, a negyvenmilliomodik pedig még nincs is hat éves.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.