Minőségi úton történő közlekedés

Navracsics: pártok feletti összefogást igényel a 8-as főút fejlesztése

Pártok feletti összefogást igényel a dunántúli megyék számára stratégiai fontosságú 8-as főút fejlesztése, amely csak európai uniós forrásokból valósulhat meg.

2013.04.18 14:11MTI

A közigazgatási és igazságügyi miniszter kiemelte: a 8-as főút azért is fontos, mert - Észak-Olaszország, Dél-Ausztria és Szlovénia részvételével - olyan régióval köti össze az országot, amely az Európai Unióban fontos növekedési térség; az észak-olasz kreatív ipar, a dél-osztrák kis- és középvállalkozások, a falusi turizmus követendő példa lehet Magyarország számára.
   
A 8-as főút ugyanakkor a Dunántúl megyéi számára a mindennapi élet szempontjából fontos tényező, hiszen a fővároshoz közeli megyék Budapest agglomerációjához tartoznak, a napi munkába járást pedig jelentősen megkönnyíti a minőségi úton történő közlekedés - jelentette ki.
   
A fórumon - amelyen részt vettek a térség országgyűlési képviselői, polgármesterei és a megye gazdasági életének szereplői - Völner Pál, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium államtitkára ismertette a 8-as főút fejlesztési terveit.
   
Tájékoztatása szerint a Székesfehérvárt nyugatról elkerülő hét kilométeres, 2x2 sávos szakaszt, valamint a Várpalotát elkerülő nyolc kilométeres, szintén 2x2 sávos szakaszt 2014 és 2016 között építik meg.
   
A Várpalota és Veszprém közötti 25,4 kilométeres, 2x2 sávos szakaszt a 11,5 tonna tengelyterhelésre teszik alkalmassá a burkolat megerősítésével, és külön szintben tervezett csomópontokat alakítanak ki a biztonságos közlekedés érdekében: a felújítási program ezen része az idén elkezdődik. Szintén az idén elkezdődik a Márkó-Herend szakasz fejlesztése.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.