Vizsgálat az újabb kizárásos sztrádatender miatt?

Sztrádatender - kizárták a legolcsóbb ajánlatot nyújtó konzorciumot

Megindította az eljárást a legutóbbi kizárásos útépítési tender nyomán a Közbeszerzési Döntőbizottság (KDB); az M0-s déli szektorának új, 51-es főút és M5-ös közötti szakaszára kiírt pályázatra legolcsóbb ajánlatot benyújtó konzorciumot kizárták, ezért az jogorvoslatot kért - írta az index.hu.

2009.06.30 08:52MTI

A portál szerint a KDB legkésőbb harminc napon belül dönt, addig is megtiltotta a szerződéskötést, mondván: valószínűsíthető a jogsértés. Az index.hu emlékeztet: június 15-én jelentette be a Nemzeti Infrastruktúrafejlesztő Zrt. (NIF), hogy az Euroaszfalt vezette, többek között a Vegyépszer két cége alkotta konzorcium nyerte az M0-s déli szektorának új szakaszára kiírt közbeszerzési eljárást.

A 6 kilométeres, kétszer háromsávos plusz leállósávos út megépítésére hatan pályáztak, két jelentkezőt a NIF kizárt. A kizárt pályázók egyike, a spanyol Sedesa és a Szeviép alkotta konzorcium – amely tagjai egyebek mellett az M43-as egyik szakaszát is együtt építik – adta a legkedvezőbb, 9,69 milliárd forintos ajánlatot. A NIF indoklása szerint azonban a pályázatuk nyolc ponton is érvénytelen volt, ezért nem vették figyelembe az elbírálásnál. Az index.hu értesülése szerint a Sedesa a múlt héten, 23-án nyújtotta be jogorvoslati kérelmét a KDB-hez, amely el is indította az ügyben a jogorvoslati eljárást.

A hírportál a birtokába került dokumentumra hivatkozva azt közölte: a döntőbizottság megítélése szerint "a jogorvoslati eljárással kapcsolatban rendelkezésre álló iratok alapján valószínűsíthető a jogsértés", ezért ideiglenes intézkedésként a "még meg nem kötött szerződés megkötését megtiltja".

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.