Árvíz

Áder szerint szervezettebb a védekezés, mint korábban

Az államfő arról beszélt, hogy ha a következő napokban nem lesz esőzés, akkor Magyarországról a médiának nem kell olyan tragikus képeket közvetítenie, mint az elmúlt napokban nyugatról.

2013.06.07 09:37MTI
Fotó: MTI

Előbb kezdődött, szervezettebb és a korábbi árvizekénél begyakorlottabb a mostani védekezés - mondta Áder János köztársasági elnök Mecsér határában a töltésnél pénteken újságíróknak.

Az államfő arról beszélt, hogy ha a következő napokban nem lesz esőzés, akkor Magyarországról a médiának nem kell olyan tragikus képeket közvetítenie, mint az elmúlt napokban nyugatról.

Áder János kiemelte, örömmel látta, hogy az emberek összefognak a bajban, van aki saját erejével, van aki munkagéppel, de "az összefogás számos apró, megható jelét lehet tapasztalni"; van aki ételt vagy egy liter bort hoz a védekezőknek.

Szavai szerint a munkálatok során mindent megtettek, ami emberileg, szakmailag lehetséges. Hozzátette: nálunk gazdagabb országokban sem feltétlenül tudtak megbirkózni a félévezrede nem látott víztömeggel.

Áder János arról is beszélt, hogy a gyors áradáshoz hasonlóan komoly problémákat okozhat a hirtelen apadás és annak a meglazult töltéseket károsító, szívó hatása.

Megjegyezte, mivel a védműveket a történelmi vízállásnál egy méterrel magasabbra kell építeni, ez az új feladatokat is megmutatja. Ez nem kevés pénzbe kerül majd, de nem kerülhető el - értékelte a köztársasági elnök.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.