NAV

Számlagyárat számoltak fel Tatabányán

Az ügyben 43 olyan társaság érintett, amely számlát vásárolt a számlagyártól, így jogtalanul csökkentette a befizetendő áfáját.

2014.12.12 11:35MTI

Tatabányai számlagyárat számoltak fel a Nemzeti Adó-és Vámhivatal (NAV) közép-dunántúli pénzügyi nyomozói, az érintett cégek 110 millió forint adóhiányt okoztak a költségvetésnek - közölte a NAV sajtóreferense pénteken.

H. Göblyös Rita közleménye szerint a Komárom-Esztergom megyei cégláncolat fiktív számlákat bocsátott ki. Az ügyben 43 olyan társaság érintett, amely számlát vásárolt a számlagyártól, így jogtalanul csökkentette a befizetendő áfáját. Volt olyan gazdasági társaság is, amely a fiktív számlát munkahelyteremtő támogatás igénybevételéhez használta fel.

A NAV munkatársai több mint hetven helyszínen tartottak házkutatásokat, könyvelési bizonylatokat és fiktív számlákat foglaltak le. Huszonnégy millió forint értékben ingatlant, gépkocsikat, ékszereket, befektetési aranyat, ezüstöt és készpénzt zároltak.

A számlagyárat irányító elkövetőket és a könyvelőt előzetes letartóztatásba helyezte a Tatabányai Járási Bíróság. A gyanúsítottaknak költségvetési csalás bűntett miatt kell felelniük.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.