Petícióval fordultak a bírósághoz a sztárok

Stohl felmentéséért könyörög a sztárvilág

Kollégái és tisztelői is aláírták azt a petíciót, amelyet a Pest Megyei Bírósághoz nyújtanak be, azt kérve, hogy ne akarjanak Stohl Andrással példát statuálni.

Stohl András a vádlottak padján képgaléria

2011.06.20 13:39ma.hu

Nem túl jellemző, hogy a bíróságot befolyásolja az ítélethozatalban a vádlott hozzátartozóinak és barátainak álláspontja, ennek ellenére a hazai sztárvilág úgy gondolta, tesz egy próbát és petíciót írtak a Pest Megyei Bíróságnak, amely kedden tárgyalja Stohl András tavalyi balesetének ügyét és hoz ítéletet.

A kérvényben, amelyet sok más híresség mellett Bodrogi Gyula, Haumann Péter, Csákányi Eszter és Makk Károly is aláírt, a kollégák arra hívják fel a bíróság figyelmét, hogy Stohl az elmúlt több mint egy év alatt mélyen megbánta tettét és mindent elkövet annak érdekében, hogy jóvátegye azt.

Arra is kitértek, hogy Stohl börtönbe zárása aránytalanul kemény büntetés lenne egy halálesettel nem járó közlekedési balesetért, ráadásul ezzel nemcsak eddigi munkásságának eredményei dőlnének romba, de a családját is veszélybe sodorná egzisztenciálisan. A színész jelenleg három gyermek után fizet tartásdíjat elvált feleségének, anyagilag segíti a megözvegyült húgát és annak négy félárva gyermekét, valamint 81 éves édesanyját - ezen kívül felmerült, hogy új barátnője, Ancsika is szeretne gyermeket.

Stohl András a vádlottak padján (Fotó: MTI - További képek a galériában)

Az elsőfokon 2 év 4 hónap letöltendő börtönre ítélt színész másodfokú tárgyalását eredetileg őszre tűzték ki, ám váratlanul előbbrehozták az időpontot, hogy még a bíróságokon szokásos nyári szünet előtt megszülethessen az ítélet. A hazai celebek attól tartanak, hogy valójában Stohllal példát akarnak statuálni.

Az RTL Klub műsorvezetőjeként is dolgozó Stohl az eltelt hetekben sorra látogatta a középiskolákat, ahol diákoknak és szülőknek mesélt kendőzetlenül a függőségéről és a drog veszélyeiről, amit ügyvédje, Dr. Ruttner György szerint szintén enyhítő körülményként kellene a bíróságnak értékelnie.

"Látja a gyerek, hogy én honnan hová zuhantam és aztán látja, hogy próbálok meg belőle felállni. És talán az út is fontos, megmutatni, hogy van kiút." - mesélte a hétvégén egy ilyen közönségtalálkozón Stohl. Az ügyvéd ugyanakkor már többször jelezte, hogy új bizonyítékok merültek fel, amelyek alapjaiban változtathatják meg az eddigi eredményeket. Stohl viszont kijelentette, hogy ha úgy alakul, felkészült a börtönre.

Még több hír Stohl Andrásról

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.