A rák miatt nem szülhet Vivien természetes úton

Programozzák a szülést: Orvosi csoda Rippel Feriék gyermeke

Habár még több mint egy hónap van hátra a terhességből, Rippel Feri feleségének orvosai úgy döntöttek, nem engedik természetes úton szülni, mához képest 40 nap múlva császármetszéssel segítik világra a kicsit.

2011.05.12 11:29ma.hu / RTL Klub

Egyáltalán nem túlzás orvosi csodáról beszélni akkor, amikor Rippel Feri és felesége, Vivien közös gyermeke kerül szóba. A 40 nap múlva megszülető kisfiú - akit apukája leginkább Herkulesnek szeretne hívni - ugyanis hagyományos körülmények között megfoganni sem tudott volna, a kismama egy korábbi súlyos betegsége miatt.

"Három évvel ezelőtt rákos daganatot diagnosztizáltak mindkét petefészkemben" - idézte fel újra a már ismert történetet Vivien az RTL Klub Reggelijében. A két műtétet követően egy hat hetes kemoterápiás kezelés következett, ami az életét ugyan megmentette, de a petesejtjeit végérvényesen elpusztította.

(A nők születésüktől kezdve magukban hordozzák a petesejtjeiket, ezek nem termelődnek az évek során, csupán hónapról hónapra 1-2 darab beérik a megtermékenyítésre - elpusztulásuk esetén a szervezet nem tudja pótolni. - a szerk.)

Fotó: rtlklub.sajtoklub.tv/Bársony Bence


Egyetlen esélyük volt, hogy saját gyermekük lehessen: egy petesejt-donort kellett találni. Amint azt az akrobata elmondta, nagyon szigorú szabályoknak kell ehhez megfelelni, de legnagyobb szerencséjükre Vivien nagynénje vállalta az ezzel járó kezeléseket. Így egy lombikban az ő petesejtjét termékenyítették meg Feri spermájával, ezt ültették be Vivien méhébe.

A korábbi kezelések miatt azonban végig nagyon szigorúan ellenőrizték mind a magzat, mind a kismama állapotát, most pedig exkluzív bejelentést tettek a boldog szülők: a kockázatok minimalizálása végett nem bízzák a természetre a baba megszületését. "Tervezett császározás lesz" - árulták el, hozzátéve, hogy a szülésnél Vivien onkológusa is jelen lesz.

A korábban elvégzett két komoly műtét során több mindent eltávolítottak a belső szervei közül, és ennek eredményét is kontrollálják a szülés után.

A fiatalasszony csak egy dologtól fél: férje elmesélte, hogy látta az interneten azt a díjnyertes fotót, amikor egy császármetszés során a magzat a hason ejtett nyíláson keresztül kinyúlt és apró kezével körbefonta a sebész ujját. "Azóta mindenféle képzetek vannak előtte." - nevetett a leendő apuka.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.