Már 8 kanapét és 5 széket megevett

Különös függőség: Habszivacsot nassol az ötgyerekes anya

Különös szenvedélytől függ egy floridai nő: saját bevallása szerint már nyolc kanapét és öt széket megevett, legalábbis azok habszivacs töltelékét. Evési zavara akár az életébe is kerülhet.

2011.04.06 16:29ma.hu

Az ötgyerekes Adele Edwards különös szenvedéllyel küzd: a közelében nincs biztonságban egyetlen bútor sem, feltéve, hogy az szivaccsal van kitömve. A floridai nő ugyanis megszállottja a habszivacsnak, de a kisállatokkal és az unatkozó kisgyerekekkel ellentétben ő nemcsak tépkedni szereti a kis darabokat belőle, hanem azon nyomban meg is eszi azt.

A 30 éves nő szenvedélye nagyjából akkor kezdődött, amikor 10 éves lehetett, eleinte csak kisebb párnák estek furcsa étvágya áldozatául, később viszont jöttek a nagyobb darabok is. Ha nem jut hozzá kellő mennyiségű szivacshoz, beéri a befőttesgumival is, de mégiscsak a poliészter kanapétöltelék a gyengéje.

Saját számításai szerint már 8 kanapé és 5 szék tűnt el a gyomrában, és már 16 ülőkét is megevett az elmúlt 20 év alatt. Az orvosok persze hiába figyelmeztették, hogy ez a mániája akár az életébe is kerülhet, nem tud lemondani a szivacsról. "Olyan az íze számomra, mint másnak az édesség" - magyarázta.

Nemrégiben sürgősségi ellátásra is szorult, amelynek során a beleibe ragadt szivacsdarabokat kellett eltávolítaniuk az orvosoknak.

A nő egy speciális étkezési zavarral küzd, amelynek során a beteg olyan dolgokat képes megenni, ami egyébként nemhogy nem tápláló, de emberi fogyasztásra egyenesen alkalmatlan.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.