Több mázsás kőtömbök zuhantak a járókelők közé

Gyilkolt a temető kerítése: egy öregember az áldozat

Egy embert megölt és egyet megsebesített egy temető kerítése, amikor a kőoszlop eddig megmagyarázhatatlan okból a járdára zuhant és magával rántotta a kőkerítés 50 méteres szakaszát.

2011.04.01 15:29ma.hu / manna.ro

Egy embert megölt, egyet pedig megsebesített a romániai Konstancán a központi temető betonkerítése. A két nyugdíjas járókelőt, akik a temető kerítése előtti járdán sétáltak, szó szerint odalapítottak a kidőlő betonlapok.

Az egyik áldozat, egy 63 éves férfi helyben meghalt, a másiknak a lábára esett az egyik betontömb, a járókelők húzták ki alóla.

Egyelőre nem tudni, a temető hatalmas betonlapokból álló kerítése miért dőlt a járdára. Feltételezések szerint az egyik lap meglazult, és magával rántotta a többit körülbelül 50 méteres szakaszon. Az egyik kődarab ráesett egy villanyoszlopra, ami egyből rázuhant az úttestre.

A hatalmas robajjal földet érő betondarabok az úttestre is kikerültek, pánikot okozva az ott közlekedő sofőrök körében. Két autó a ledőlő villanyoszlop miatt a járdán kötött ki, az egyikben egy terhes nő is utazott.

A lakók beszámolója szerint a kerítés érintett szakaszán egyes lapok már több hete ferdén álltak. A temetőt haszonbérbe vevő és működtető vállalat képviselői szerint tavaly javították meg a kerítést.

A rendőrség vizsgálja, hogy a javítási munkálatokat valóban elvégezte-e a vállalat.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.