Egyre kevesebben kíváncsiak a gálára

A filmek taroltak, az Oscar mégis csúnyán bukott

Csúnya bukást szenvedett el nézettség tekintetében az idei Oscar-díjátadó gála, ahol hiába jött be a díjaknál a papírforma, a közvetítésre kevesen voltak csak kíváncsiak.

Villanó fogsorok, boldog sztárok: kiosztották az Oscar-díjakat! képgaléria

2011.03.01 15:29ma.hu

A tavalyi Oscar-díj ünnepélyes díjátadó gáláját még 41,3 millió néző nézte az Egyesült Államokban, idén viszont érezhetően kisebb volt az érdeklődés. A nézettségi adatok a feldolgozás után azt mutatják, csaknem minden tizedik néző idén már nem ült a tévé elé: 37,6 millió ember követte nyomon a televízión keresztül a csillogó gálát.

A 9 százalékos nézettségi csökkenésért a kritikusok a vontatott tempót és a lélektelen számokat okolják.

Galéria a díjátadóról a képre kattintva!


Az ünnepélyes átadó házigazdájaként James Francót és Anne Hathawayt kérték fel, de ők sem tudták kellően felpörgetni a közvetítést, amelyet így a legnagyobb és legfontosabb korcsoportban, a 18-49 évesek között csak a lakosság 11,7 százaléka nézett. A korosztályt leszűkítve 18-34 év közé még rosszabb az arány, mindössze 10,6 százalék nézte a díjátadót.

A háztartásoknak csupán 7 százalékában kapcsolták az ABC csatornájára a tévékészülékeket, és még a helyi idő szerinti főműsorsávban, 8.30-11.30 közt is csak 24,5 százalékra tudták feltornászni az érdeklődést, szemben a tavalyi 26,5 százalékkal.

A legnagyobb nézettséget New Yorkban (33,9%), San Franciscóban (33,6%), Chicagóban (33%), Kansas Cityben (32,7%) és Bostonban (32%) mérték.

Még több Oscar-hír ide kattintva!

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.