Áruházi eladó maradt a lottónyertes

Milliárdokat nyert, mégis dolgozik: unaloműzésképp!

Bár vígan feladhatná munkáját, mégsem teszi az a brit nő, aki több mint 5 és fél millió fontot nyert a nemzeti lottósorsoláson. Azt mondja: unatkozna otthon.

2010.12.09 18:29ma.hu

Egy szupermarketben dolgozik eladóként a 43 éves Sue Stebbings, aki a szerdai brit nemzeti lottósorsolás után egymaga vitte el a fődíjat, 5,6 millió fontot (kb. 1,9 milliárd forint). Na nem azért, mert olyan gyorsan eltapsolta a pénzt, hogy újra az áruházi hierarchia egyik legalacsonyabb posztján kell küszködnie a megélhetéséért: a boldog hölgy azt mondta, belehalna az unalomba, ha csak otthon kellene ülnie, ezért inkább folytatja korábbi, megszokott életét.

Az áruházban, ahol dolgozik, továbbra is a személyzetnek járó 10 százalékos kedvezménnyel vásárol, a nyereményt inkább különleges alkalmakra tartogatja, például ha kiveszi az éves szabadságát, akkor olyan helyre utazik, ahová korábban nem volt lehetősége, és vesz egy új autót, de a mindennapi szokásait nem hajlandó megváltoztatni.

Fotó: Daily Mail / PA


Az asszony 12 ezer fontot (nem egész 4 millió forint) keres évente, és bár férjével, a 46 éves Richarddal megünnepelték a különleges szerencsét, egyelőre nem viselkednek másképp. Azt mondta, eddig csak 1200 fontot fizetett be egy karácsony előtti tenerifei utazásra és vett férjének egy új inget és nyakkendőt munkahelyén, összesen 6,3 fontért.

Ezen kívül mindössze annyi változást terveznek az életükben, hogy egyszerre kifizetik a fennálló jelzálog-tartozásukat három szobás családi házukra és biztosítják 20 éves lányuk, Vicky és 17 éves fiuk, Charlie jövőjét. Ezen kívül lehet, hogy ingyen pulykát ajándékoznak Vicky munkahelyi karácsonyi ünnepségére, de minden másban a szokott rend szerint zajlik majd életük.

A férj egyébként egy börtönben épületkarbantartó, ő egy autóról álmodik, de azt mondta, nem akar új kocsit venni, inkább egy olyat, ami egy éves, mert az az áránál jóval többet ér. A pár, amely Richard haditengerészettől történt leszerelését követően öt évvel ezelőtt költözött a jelenlegi otthonába, még egy halászhajóról álmodozik.

"Egy sorsjegyet vásárolt az Asdában (az asszony munkahelye - a szerk.), és a gép véletlenszerűen választotta ki a számokat: 20, 21, 22, 24, 27, 34, és a bónusz labda a 29-es számot tartalmazta" - mesélte a sorsolásért felelős Camelot cég szóvivője. A nyertes a munkába indulás előtt tudta meg, hogy nyert, de utána kilépett az ajtón és szokásához híven aznap és azóta is ugyanúgy megjelenik munkakezdéskor...

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.