Államosították villájukat, azóta sírkertben laknak

Minden nap Halloween: 16 éve temetőben él a család

Egy Temes megyei családnak minden este Halloween van - 192 hónapja Fény településen az öt tagot számláló család halottakkal kel és fekszik, ugyanis a temetőben lelt otthonra egy 12 négyzetméteres szobában.

2010.11.02 13:29manna.ro

A Hojdea család gyermekei, a 17 éves V., a 16 éves N. és a 2 éves L. félelem nélkül csintalankodnak a sírok között, nem hat rájuk semmilyen, temetőkkel kapcsolatos babona.

A 36 éves Daniela Hojdea elmondása szerint öt szobás villából kellett kiköltözniük, és öten megosztaniuk egy 12 négyzetméteres szobácskát.

"Tehetős emberek voltunk, jók kijöttünk a szomszédokkal. Emlékszem, hogy egész vagyont adtam azért a házért. Aztán államosították. Néhány hét alatt az utcára kerültünk",
magyarázta a feleség.

A hívő családot a település papja segítette, aki hajlékot adott a temetőben. "Most ez a mi házunk. A gyermekek a sírok között játszanak. Nincs ebben semmi szégyellnivaló. Egész egyszerűen megtanultunk túlélni", tette hozzá Daniela Hojdea. A házat másfél méter választja el a sírok sorától.

Ráfutásos karambol a temető oldalában!

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.