A törvények miatt nem akar szingli maradni

Magához megy feleségül egy tajvani nő

Magát veszi feleségül egy nő Tajvanon, hogy eleget tegyen a ránehezedő társadalmi nyomásnak, mely házasságkötésre buzdítja.

2010.10.22 15:29MTI

Az "egyszemélyes pár" novemberben mondja ki magának a boldogító igent. A ceremóniához már mindent előkészíttetett a 30 éves menyasszony (egyben "vőlegény"), fehér menyasszonyi ruhát csináltatott, esküvőszervezőt fogadott, termet foglaltatott.

A násznép 30 fős lesz, a barátaiból áll.

"Egyszerűen nem találtam társra. Nem vagyok házasságellenes, csupán szeretném kinyilvánítani, hogy másként is lehet gondolkodni egy hagyomány keretein belül. Azt hiszem, egyre több olyan hajadon lesz, mint én" - mondta a nő.

Az önesküvő összköltsége 1,1 millió forintnyi. Hogy nászút is van-e ebben, nem tudni. Mivel a terv az internet révén már előzően nyilvánosságot kapott, csaknem 1800 rokonszenvező üzenet érkezett az "egyszemélyes párnak".

Fotó: speechsuccess.com

Tajvanon egyre idősebb korban és egyre ritkábban mennek férjhez a nők gazdasági helyzetük javulásával párhuzamosan, ami nyugtalanítja a kormányt a születésszám csökkenése okán. Az év elején egy felmérés azt mutatta ki, hogy a nők csupán 40 százaléka szerint jobb házasságban élni, mint függetlenül.

Az önesküvő nő egyébként nem lesz bigámista, ha idővel férjhez megy egy férfihoz is, mivel novemberi önházasságát hivatalosan nem tudják bejegyezni.

Kapcsolódó írások:

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.