Nem bírta elviselni a szégyent a 18 éves Tyler

Öngyilkos lett az egyetemista, mert felvették, amint egy pasival szexel

Megdöbbentő eset rázta meg a New Jersey-i egyetem diákjait - Egy tizennyolc éves társuk leugrott a hídról, mert ráébredt, hogy felvették intim perceit egy fiúval és azt a neten közzétették.

2010.10.01 10:29ma.hu

Egy mindössze 18 évet élt, tehetséges egyetemista megrázó története borzolja az idegeket New York környékén - Tyler Clementi öngyilkos lett, amiért társai a kollégiumban videóra vették szeretkezését egy másik fiúval, és feltették azt az internetre.

Tyler a New Jersey-i Rutgers egyetem elsőéves diákja volt. Kollégiumban lakott, ahol azonban szobatársa egyik nap úgy gondolta, megvicceli egy lányismerősével együtt.

A 18 éves Dharun Ravi és Molly Wei mindketten ugyanabba a középiskolába és ugyanabba az osztályba jártak, ahová az áldozat, tehát régről ismerték már egymást. Talán ezért is érthetetlen, miért vállalkoztak a csúnya "tréfára".

Dharun Ravi és Molly Wei, az ominózus felvétel készítői - Fotó: Daily Mail

Amikor ugyanis Dharun tudomást szerzett róla, hogy Tyler szeretne egyedül maradni pár órára egy barátjával a kollégiumi szobában, megszületett a terv, hogy egy webkamerával fel kéne venni, mit csinál odabent a fiú.

Dharun átment Molly Wei szobájába, de előtte elhelyezte a webkamerát Tyler ágya mellett. Szeptember 19-én tehát videóra vették, ahogyan az egyetemista egy fiúval szeretkezik a szobában.

Annyira megtetszett azonban nekik a dolog, hogy a második alkalommal már az interneten, a Twitter közösségi oldalon is felhívták a figyelmet arra, hogy aki ekkor és ekkor feljelentkezik a honlapra, "valami nagyon érdekeset" láthat.

Hozzátették, Tyler arra kérte szobatársát, este 9 és 12 között ne legyen a szobában. Ezek után a kollégium 150 lakója a világhálón élőben követhette végig a fiatal fiú intim együttlétét.

Tyler Clementi két nappal később döbbent rá arra, mi történt. Nem bírta elviselni a szégyent - a Facebook-oldalán bocsánatot kért, és jelezte, hogy leugrik egy hídról. Sajnos az ismerősei csak későn vették észre az üzenetet.

Tyler addigra felmászott a New Jersey-t és New York-ot összekötő George Washington-hídra, és leugrott a Hudson folyóba. A rendőrség megtalálta kocsiját és laptopját az anyósülésen - utolsó üzenetét valószínűleg innen írta...

Dharun Ravit és Molly Wei-t magánélet megsértésével vádolják. Öt év börtönt is kaphatnak. Az egyetemen döbbenetet és hatalmas felháborodást váltott ki az eset. A kollégiumi társak Facebook-csoportot is létrehoztak Tyler emlékére.

Három gyerek lett öngyilkos a tanára miatt

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.