Szappanmárka tette híressé

Fogyatékos kisfiú nyerte a szépségversenyt

Kerekesszékbe kényszerült, halmozottan fogyatékos kisfiút választottak a norvégok egy ismert szappanmárka által szervezett szépségverseny győztesévé.

2010.09.12 17:26MTI

Az ötéves kisgyerek ötször annyi szavazatot kapott, mint a második helyezett.

A győzelem azt jelenti a kis Mikael Larsson számára, hogy a jövő évben ő képviselheti a Lano termékeit. A fiú és családja 30 ezer koronát is nyert.

A Norvégia északi részén élő szőke hajú kisfiú születése után súlyos agyi katasztrófát szenvedett.

Teljes mértékben mozgásképtelen, csövön át lélegzik, táplálása is mesterségesen történik.

A széles támogatásnak köszönhetően több ezer egészséges vetélytársat utasított maga mögé, hogy ő legyen az első fogyatékkal élő gyermek, aki szépségversenyt nyer.

"Remélem, a győzelem révén nagyobb figyelmet szentel majd a társadalom a fogyatékosoknak" - mondta az NRK norvég televízióban a kisfiú édesanyja.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.