Nem ismerték a helyi szokásokat

Botrányos: letartóztatták a táncoslábú kiscsillagokat!

Nem ismerték a helyi szokásokat, így Algériában börtönbe kerültek a 4 for Dance tánccsapat tagjai. De szerencsére csak rövid időre.

2010.06.27 09:07Kiskegyed

A Csillag születik tavalyi szériájának második helyén végzett tánccsoport, a 4 for Dance egyre keresettebb szerte a világban. A fiúk nemrégiben Algériában jártak egy fellépés kedvéért, ám ez alkalommal többet is megismertek az országból, mint eredetileg szerették volna. Ugyanis a négy fiú az ország büntetés-végrehajtási intézményrendszerébe is betekintést nyert - belülről.- tudósít a Kiskegyed.

Bár a csapat nem először utazott az afrikai országba, kiderült: nem minden helyi előírással voltak teljesen tisztában, mint a csapat egyik tagja, Enyedi Péter elbeszéléséből is kiderül.

"Azt tudtuk, hogy Algériában tilos lefényképezni az embereket, de azt nem, hogy a tilalom bizonyos tájakra is érvényes. Mi csak meg szerettük volna örökíteni az utunkat, nem is sejtettük, hogy ennyire elfajulhatnak a dolgok. Az egyik túránkon fényképezgettünk, amikor a semmiből feltűnt hat felfegyverzett rendőr, és letartóztattak minket. Jó pár órát fogdában kellett töltenünk, mert az útleveleink is a szállodában maradtak, így igazolni sem tudtuk magunkat. Végül a követség segítségével sikerült tisztázni a kissé kínos helyzetet.

A hatóságok ez után egy személyi testőrt adtak mellénk, aki nem csak a sofőr, de az idegenvezető szerepét is vállalta a következő napokban. A fellépésünk végül zavartalanul zajlott, "díszvendégekként" a hatóságok képviselői is megjelentek a rendezvényen. Biztosítottak minket, hogy természetesen a jövőben is sok szeretettel várják az együttest az országban. A következő fellépésünk Dubaiban lesz, ám jövőre biztos visszatérünk Algériába egy show erejéig. De egy biztos: a fényképezőgépeket a táskánkba fogjuk hagyni!"
- írja a Kiskegyed.

Olvasson még többet a Csillag születik sztárjairól a Hírgyűjtőn!

Kapcsolódó írások:

    Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

    Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

    Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.