Lefelezik az RTL Klubot?

Tömeges kirúgásokra és átszervezésekre számítanak a munkatársak

A konkurens kereskedelmi csatornánál puhatolóznak az RTL Klub munkatársai, mivel úgy hírlik, a Reggeli című ébresztőműsor után újabb népszerű rovatokat ér utol a karcsúsítás vagy a megszűnés.

2010.06.21 10:22ma.hu

A csatorna programigazgatója cáfolja az információkat és vannak olyan riporterek, akik szintén nem hallottak a körülöttük zajló eseményekről.

Felére csökkentik a Reggeli műsoridejét, így 4 helyett már csak 2 órán keresztül élvezhetik a nézők az ébresztő kavalkádot – legalábbis ezt állítja az RTL Klub egyik munkatársa, ám mivel tart a tömeges leépítéstől, nem szeretné felfedni kilétét. A nézők közt mindenesetre jó néhány napja terjed a hír, és úgy tűnik, nemcsak ez az egy műsor esik áldozatául a spórolásnak.

A Napi Ász úgy értesült, hogy lekerül a képernyőről a sztárokról szóló bulvármagazin, a Reflektor, de az egyre későbbi időpontra szoruló kulturális emlékműsor, a keddi XXI. század sem mutat már be sok érdekességet. Egy korábbi médiakonferencián Dirk Gerkens, az RTL Klub vezérigazgatója megemlítette, hogy a csatorna mintegy 20 százalékos karcsúsításra készül, de sokan nem gondolták, hogy ez a legismertebb műsorok megszűnését is jelentheti.

A Reggeli stábját már korábban lefelezték, igaz, eddig a kirúgások csak a szerkesztőket érintették, köztük viszont olyanok is akadnak szép számmal, akik több éve tolták az RTL szekerét. A Napi Ásznak név nélkül nyilatkozó informátor közben azt is elárulta, hogy a leépítések többnyire csak a létszámban mutatkoztak meg, a műsorvezetők fizetésében nem, ők ugyanis havi fixet kapnak, így teljesen mindegy, hogy hány órán keresztül láthatók a képernyőn.

Kolosi Péter, a csatorna programigazgatója tagadja a híreszteléseket, állítása szerint az eddigi lépéseket nem követik újabb elbocsátások, és nem érzi veszélyben magát Détár Enikő sem, aki a Reflektort vezeti.

A kérdés csupán az, hogy akkor miért kopogatnak tömegesen nemcsak a már elbocsátott, de a még aktív státuszban lévő RTL-es kollégák a tv2 személyzeti osztályán?

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.