A karját is utána dobták

Bebetonoztak egy embert a parlament épületébe

Megerősödni látszik a 70 éves Ortansa Amarghioalei sejtése, miszerint egyik fiát szó szerint bebetonozták a jelenlegi parlament székházába, az akkor még Nép Házaként épülő hatalmas épületbe.

2010.04.26 19:00manna.ro

Az 1989-ben mindössze 27 éves Ştefan Amarghioalei egy rövid húsvéti látogatást követően eltűnt: édesapja hiába kereste Bukarestben, ahol együtt dolgoztak Európa legnagyobb épületének felhúzásán, édesanyja a Iaşi megyei Ungheni-ben pedig úgy tudta, fia visszament a fővárosba.

Mikor az édesanya vonatra szállt, hogy megkeresse fiát, és megtegye a hivatalos lépéseket, hogy a hatóságok kiderítsék annak hollétét, három munkással utazott egy fülkében. A munkások épp arról beszélgettek, hogy egy fiatalember becsúszott a friss betonba, és gyakorlatilag be van öntve a Nép Házának egyik frontális oszlopába.

Mikor az asszony részletek iránt érdeklődött, mert elárulta, hogy a fia is ott dolgozott, de eltűnt, a munkások szó nélkül átültek egy másik fülkébe, mesélte a néni a Libertatea napilap riportereinek.

A lapban olvasottak hatására a resicai Olivia Cârlov egy tévéműsorban elmesélte, mit hallott egy, az építőtelepen dolgozó teherautó-sofőrtől, aki szemtanúja volt az esetnek.

A sofőr szerint betont kezdtek önteni az egyik keretbe, és amikor éles kiáltást hallottak, látták, hogy egy személy próbál a keret széle felé közeledni a betonban. A nyomás azonban leszakította a karját, amit az ottlévők utána dobtak a betonba.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.