A cérnavékony féreg vízzel kerülhetett a szemébe

Tíz centis férget szedtek ki egy férfi szeméből

A bukaresti Szemészeti Kórház orvosai egy tíz centis, átlátszó testű gilisztát operáltak ki egy 55 éves férfi szeméből vasárnap.

2010.03.01 18:48manna.ro

A férfi aznap délután ment el a kórházba begyulladt szemhéjjal, és fájdalmakra panaszkodott. Az ügyeletes orvos vette észre, hogy van valami a jobb szemében, ami érintésre mozog, majd a beteget helyi érzéstelenítéssel megműtötték, és eltávolították az őt parazitáló állatot.

A féreg nagyon vékony, mint egy cérnaszál, és egyelőre az orvosok sem tudják, miről is van szó tulajdonképpen, a parazitológusok vizsgálati eredményére várnak.

Monica Pop kórházigazgató elmondta, a páciensről kiderült, hogy hétvégén vidékre ment Dâmboviţa megyében, ahol jeget tört egy csákánnyal, és közben víz fröcskölődött a szemébe. Dr. Pop szerint nem kizárt, hogy az állat a pár csepp vízzel került a férfi szemébe. Ha nem távolították volna el, meg is fertőzhette volna a szemet, vagy bekerülhetett volna a szemgolyó mögé, ahonnan jóval nehezebb lett volna kiszedni.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.