Facebookon landoltak a fényképek

Pucér fotók miatt lett öngyilkos egy tanárnő

Dióhéjban a történet: pucér fotók készültek egy angliai tanárnőről, aztán az expasi bedühödött valamiért, a Facebookra rakta azokat, erre öngyilkos lett a nő. Tanulság? Ne készítsünk pucér fotókat, akkor nem ér majd ilyen trauma. Punktum.

2010.02.26 11:13ma.hu/ fotó: mizozo.com

Emma Jones (24+) a halálba menekült, miután ex-barátja a Facebook közösségi portálra feltöltötte a lány meztelen fotóit. Az elkeseredett nő vegytisztítót ivott, szobatársa már nem tudta megmenteni.

A jó képességekkel rendelkező, okos tanárnő 2008 óta tanított Abu-Dzabiban egy nemzetközi iskolában; nyolc éves gyerekek tartoztak a felügyelete alá.

A lány attól félt, hogy a muszlim ország nem fog kesztyűs kézzel bánni vele, ha kiderülnek a kompromittáló fotók. Félt a börtönbüntetéstől és a meghurcoltatástól, ezért választotta a halált. Az ex-barát, Jamie Bradley valószínűleg bosszúból tölthette fel a lány meztelen képeit a közösségi portálra. A fotókat előzőleg a lány számítógépéről lopta le- ezt már Emma édesanyja nyilatkozta a sajtónak.

A lány fotóit az egyik Abu Dzabis kollegája is felfedezte, aki prostituáltnak kiáltotta ki és megfenyegette, hogy kitálal az iskola vezetésének és a hatóságoknak is.

A vegyszer megivása előtt Emma még elkezdett összepakolni, hogy hazatér Nagy-Britanniába, ám úgy tűnik, hogy szégyenként fogta fel az őt ért „támadást”. Szobatársa, egy iráni tanárnő fedezte fel holttestét. A rendőrök megállapították, hogy a lány útra készen állt, az útlevele a zsebében volt- ám valami miatt mégis meggondolta magát.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.