"Nagyon boldog" új bőrében a kisasszony

16 éves tinédzser fiút operáltak nővé

Egy 16 esztendős kamasz fiút operáltak lánnyá Spanyolországban, ahol kiskorúak esetében még nem volt példa ilyen műtétre - jelentette be kedden Barcelonában a gyerek sebésze.

2010.01.12 18:57MTI

Mint Ivan Manero elmondta: a kétórás műtétet három hete végezték el, és páciense jól van. A sebész arról is beszámolt, hogy a fiú már egészen kisgyermek korától úgy érezte, hogy ő valójában lány. Miután elhatározta, hogy nővé operáltatja magát, a beavatkozás előtt két évig hormonkezelést kapott, és pszichiátriai kezelésen is átesett.

A műtéthez a spanyol törvényeknek megfelelően bírói felhatalmazásra is szükség volt. Az orvos nem árulta el a páciens nevét, azt azonban kijelentette, hogy a kamasz "nagyon boldog".

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.