A családban van két pszichiátriai eset

Veszélyben? - BB Évi fiai is örökölhetik a mániás depressziót

A hónapok óta pszichiátrián kezelt Párkányi Évi nagymamája szerint genetikai okok miatt betegedett meg - Ő úgy tudja, anyai ágon két pszichiátriai eset is van a távolabbi rokonok közt. Így elképzelhető, hogy Évi kisfiai is veszélyben vannak.

2009.11.10 08:30ma.hu - Fotó: kiskegyed.hu

Nemcsak a drog és az ital okozhatta, hogy BB Évinél kialakult a mániás depresszió - Apai nagyanyja szerint anyai ágon két pszichiátriai beteg is van a távolabbi rokonok között, ebben az esetben pedig lehet, hogy a dédunokákat is veszély fenyegeti. A mániás depressziósok harmadánál a gének állnak a háttérben. Így elképzelhető, hogy Évi két kisfiánál is könnyebben kialakul a betegség.

Dr. Czeizel Endre
szerint ha a nagyszülők közül senki sem mániás depressziós, az öröklődési hajlam esélye 15-20 százalék. Ugyanakkor egykéknél jóval gyakrabban jelentkezik, mint testvérek esetében.

Az ilyen betegségben szenvedők egy része azonban kivételes szellemi képességekkel is rendelkezik, a kezelésre pedig jó gyógyszerek állnak rendelkezésre. Aggodalomra egyelőre nincs ok - mondta el a szakember a Kiskegyedben.

A Big Brother egykori győztesének, akit betegsége miatt még mindig a budai pszichiátrián kezelnek, három éve született meg első gyermeke, János Noel, akinek édesapja a lány korábbi kedvese.

A kicsit csak rövid ideig gondozhatta édesanyja, Évinél ugyanis nem sokkal később kezdtek megmutatkozni a betegség jelei.

A kisfiút jelenleg édesanyja testvére neveli. Szeptemberben azonban Évi életet adott egy újabb babának, aki a Bálint nevet kapta. A beteg lány terhességének híre a hetedik hónapban derült ki.

A gyermek apjának személyét azóta is homály fedi, a hírek korábban arról szóltak, hogy egy kaposvári hajléktalan férfi ejtette teherbe a gyakran bulizó, éjszakázó Évit.

Nemrég azonban jelentkezett egy családos zenész, akinek elmondása szerint viszonya volt az egykori BB-sztárral tavaly év végén és január elején.

Ő úgy nyilatkozott, hogy ha bebizonyosodna apasága, szívesen magához venné a babát.

A kisfiú jelenleg egy csecsemőotthonban vár a sorsára. Párkányi Évi egyébként már nagyon szeretne hazatérni a pszichiátriáról.

Nemrég arról is beszélt, hogy ha hazaengedik, munkába szeretne állni. Ügyében azonban nem sok előrelépés történt, ezért jó kérdés, mikor élvezheti újra az otthon melegét.

Szigorúan ellenőrzik BB Évit - tudja meg a részleteket!

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.