"Ne keserítsen el az élet állandó változása"

Gallusz Niki: Apa nélkül elképzelhetetlen a babavállalás

A szingliség igen divatos téma manapság. Vannak, aki rejtetten, mások nyíltan keresik a párjukat - Gallusz Niki őszintén mesélt párkeresésről, boldogságról, illetve családalapítási terveiről is.

2009.10.30 12:30ma.hu

Szeptember végén két új szinglisorozat - Erica világa, illetve Clara Sheller - is indult a Hallmark Channel-en.

Mindkét sorozat főhősnője fiatal, csinos, szingli nő. Nem véletlen tehát, hogy a sorozatok médiaestjének egyik meghívott sztárvendége Gallusz Niki művésznő volt, hiszen életének mostani szakaszában egyedülálló, de sok barátjának köszönhetően, semmiképp sem magányos. Az utóbbi időben több felkérést is kapott, melyek valamilyen módon kötődnek a szingliséghez.

A művésznő saját maga és a Hallmark Channel-en futó szinglisorozatok főszereplői között sok párhuzamot talált, ezért is vállalta el többek közt a médiaestre való felkérést.

Clara Sheller-hez hasonlóan például neki is egy homoszexuális fiú az egyik legjobb barátja, immáron több, mint nyolc éve.

Niki elmondása szerint a bulvársajtó minden évben legalább egyszer megírja róluk, hogy szerelmesek egymásba és együtt járnak, ami nyilván képtelenség. Tény, hogy a színházi világ vonzza a feminin férfiakat, akik sokszor vonzódnak a saját nemükhöz.

A másik sorozat főszereplője Erica, akinek megadatik az, ami sajnos a művésznőnek nem, vagyis vissza tud térni a múltjába, és újból meghozhatja élete legfontosabb döntéseit.

A művésznő is sokat elemzi saját életének régmúlt történéseit, életének fontosabb döntéseit újra és újra átgondolja, átéli - a mindennapi feszültségek valódi okait relaxáció segítségével igyekszik feltárni önmagában. Egy hosszabb elmélyülést követően megnyugszik, szabadnak és sokkal kiegyensúlyozottabbnak érzi magát.

Számára ez azért is fontos, mert nagyon fiatalon saját lábára kellett álljon, így csak magára számíthatott. A boldogtalan gyermekkor nyilván sérüléseket okozott benne, de fel tudott állni, nem hagyta, hogy megfosszák saját álmaitól, így mára boldog, sikeres, kiegyensúlyozott és független nővé érett.

Gallusz Nikolett úgy véli: ami gyermekkorából hiányzott - folytonosság, biztonság -, azt mára saját erőből megteremtette. Ehhez fel kellett vállalnia nehéz döntéseket, ki kellett állnia önmagáért.

Gyakran hallani, hogy az igazán rossz gyerekből jó eséllyel válik sikeres felnőtt, hiszen aki már kiskorában szembe mer szállni a külső erőkkel, az a nagybetűs életben könnyebben tud érvényesülni. Niki úgy gondolja, ő pont egy ilyen rossz gyermek volt...

Színésznői pályafutását leginkább énekes darabok, musical szerepek jellemezték eddig, így már régóta vágyott egy filmszerepre. Gallusz Nikinek ez az álma is valóra vált, hiszen Sas Tamás felkérésének eleget téve elvállalta a négy fiatal nőről szóló film egyik főszerepét, melyben az egyik vagány szingli nő karakterét alakítja.

A filmet épp most forgatják, melyben természetesen mind a négy főhősnő összefut egy-egy sármos lovaggal, és máris kipattan közöttük az a bizonyos szikra.

A színésznő szerint manapság a szingliség, mint téma is nagyon divatossá vált - igaz, ő maga nem kedveli a szingli elnevezést, szívesebben használja inkább az "egyedülálló"-t. Úgy véli, van, aki titokban, más nyíltan keresi a párját, egyiknek előbb sikerül, másiknak később. Gallusz Niki felvállalja, hogy egyedülálló, független és szabad.

Szerinte a szingliségnek számos oka lehet, hiszen ma már a nők is igyekeznek megvalósítani önmagukat, ezáltal egyre nagyobb felelősség is hárul rájuk. A színésznő véleménye szerint ismerkedni, párt találni csak úgy lehet manapság, ha az ember megfordul itt-ott, ahol van mód ellazulni, beszélgetni.

Az ő élete a színház körül forog, gyakran este hétig is bent van. A színésznő elárulta: neki sok ismerőse van, aki a világhálón kereste a párját és szerencsére pozitív tapasztalatokról számoltak be - többéves kapcsolatok születtek az internetes ismerkedésből.

Ő azonban nem tudja elképzelni, hogy a világhálón keresgéljen párt magának, hiszen színésznőként sokan ismerni vélik, és épp ez lehet az akadálya annak, hogy közelebbről meg akarják ismerni őt. Egyszóval kevés az alkalom és az idő a sikeres párkereséshez.

Ha valaki nem marad együtt a huszas-harmincas éveiben megismert kedvesével, utána már sokkal nehezebben tud nyitni mások felé - vélekedik Gallusz Niki. Egy idő után fárasztóvá válik újra és újra elmesélni ismeretleneknek az eddigi életet.

Ugyanakkor az idő előrehaladtával egyre inkább kialakult benne egy kép, hogy milyen típusú férfi lehet számára a "Nagy Ő". Ez azonban nemcsak előnnyé, hanem gáttá is válhat.

Gallusz Niki elmondása szerint a hosszabb ideig tartó párkapcsolatai legtöbbször munkahelyi vagy baráti társaságon keresztül alakultak ki. Volt, akivel a közös zenész barátok segítségével ismerkedett össze, de volt olyan is, akivel a színház volt a közös szerelem. A színésznő az ilyen ismeretségekben hisz.

A művésznő szerkesztőségünknek azt is elárulta, hogy a tartós párkapcsolataiban mindig szóba került a házasság, ám legtöbbször ő döntött úgy, hogy nem látja értelmét... Ennek a legkülönfélébb okai voltak.

Volt például egy fiú, aki nem Magyarországon képzelte el a közös jövőjüket, egy másik udvarlója pedig rossz társaságba keveredett és kábítószeres lett, majd később Niki azt is megtudta, hogy a háta mögött a fiú valótlan dolgokat híresztelt róla. Volt olyan párja, akit fantasztikus fiúnak tartott, de nem szeretett dolgozni.

Találkozott azonban olyan férfival is, aki tüneményes és kedves volt, ám hamar kiderült, hogy elbeszélnek egymás mellett, nincsenek azonos hullámhoszon. Nikolett abban hisz, hogy egy párkapcsolat ne csak a szenvedélyről, hanem a baráti érzésekről is szóljon.

A művésznőnek több olyan hölgyismerőse is van, akik szó szerint rábeszélik magukat a pasikra. Ő nem ilyen - inkább van egyedül, így legalább nem tartozik senkinek elszámolással. Azt csinál a lakásában, amit akar, akkor ébred és akkor fekszik, amikor épp kedve tartja, vagy ahogy a munkája megkívánja.

Nikloett elismerte, a gondolatbeli társ hiányzik a legjobban neki, hiszen számára mindennél többet ér a megértés és a bizalom.

Nem tűzött ki konkrét időpontot, hogy mikor szeretne családot alapítani; ez a pillanat majd akkor jön el, ha azt tudja mondani valakinek: "Neked szeretnék gyermeket szülni!".

Egyáltalán nem érzi úgy, hogy bármiről is lemaradt volna. Hogy meddig és hogyan szeretne majd dolgozni, ha majd áldott állapotba kerül, arról már most is határozott elképzelése van. Mivel elsősorban musical-ekben játszik, amik fizikailag igen megerőltetők, ezért maximum az első négy-öt hónapban visszafogottabb színpadi jelenlétet és koncertezést tart elképzelhetőnek.

Gallusz Niki szerint a gyermekvállalás nagyban függ attól is, hogy a leendő apuka milyen hátteret tud majd biztosítani neki és a babának, hiszen akkor ő nem tud majd fellépéseket vállalni, a csekkeket azonban akkor is be kell majd fizetni. Ezért édesapa és biztos anyagi háttér nélkül elképzelhetetlen számára a gyermekvállalás.

A színésznő a Club 54 zenekar énekese is. Az együttes nemrég egy új formációval rukkolt elő, "Grease 54" címmel, melyben az ismert musicalfilm dalait dolgozták át.

Nikolett régóta tervezi egy önálló est színpadra állítását is, aminek a műsorstruktúráját már el is készítette, és biztos benne, hogy akár egy-két éven belül ez az álma is valóra válik. Barátai sokszor kikérik a véleményét a legkülönbözőbb témákban.

Ha az élet nagy kérdéseiről faggatják, ő mindig azt tanácsolja, hogy csak olyan álmokat, célokat szabad kitűzni magunk elé, amik figyelembe veszik saját tehetségünket, képességünket és a reális lehetőségeinken alapulnak.

Azokat a Csipkerózsika-álmokat pedig, amelyeknek nincsen valóságalapjuk, el kell tudni engedni. Ez néha nagyon nehéz, de muszáj rugalmasan kezelni a saját elképzeléseinket - vélekedik a művésznő - hiszen az élet minden egyes pillanatban újabb és újabb lehetőségeket ad és vesz el, és nem szabad, hogy elkeserítse vagy elbizakodottá tegye az embert az élet állandó változása!

Gallusz Niki igent mondott!

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.