A csalfa férjeket korbácsolják meg?

A muszlim nők korbácsolással büntetnék a hűtlenséget férjüknél

A legtöbb brunei lakos szerint a félrelépő férjeket korbácsütésekkel kellene büntetni, állítja egy, a muszlim többségű országban nemrégiben végzett tanulmány.

2009.10.26 11:39medipress.hu

A brudirect weboldal által készített felmérés szerint a 272 válaszadó 76 %-a úgy véli, a csalfa férjeket így kell megbüntetni, de a hűtlen asszonyoknak csak 55 %-uk ítélne meg hasonló bánásmódot. "Az eredmény felszínre hozza azt az elfojtott érzést, amit az asszonyok a felelőtlen férjek iránt táplálnak.” – idézték az egyik brunei szociális munkás weboldalon megjelent szavait. A Borneo-szigeten fekvő, olajban gazdag Brunei állam 400 000-es lakosságának 66 % muszlim vallású.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.