280 ezer eurót a kedves embereknek

Végrendelet - a vagyon mindenkié, aki élete során kedves volt hozzá

Közel kétszázan örökölnek egy idős francia hölgytől, és csak egyetlen dolog közös bennük: egykor mindannyian kedvesek voltak hozzá.

2009.10.06 07:09MTI

A 86 éves korában elhunyt nő 280 ezer eurós vagyonát többek között gyógyszertárosok, eladónők, buszvezetők, hentesek és ápolónők között osztotta szét. Francis Bécu, a hölgy ügyvédje szerint az elhalálozás után másfél évvel sem találtak még meg minden örököst.

Jeannine V. évek óta rendszeresen feljegyezte azokat, akiknek majd juttatni szeretne hagyatékából. Bécu elmondta: minden örökös 1200 eurót (284 ezer forint) kap, sokan azonban alig emlékeznek az öreg hölggyel való találkozásra.

Az észak-franciaországi Dieppe-ben élt Jeannine különösen jó szívvel gondolt a helyi közlekedési vállalat munkatársaira: a busztársaság ötven alkalmazottja - buszsofőröktől a technikusokig - mind jutalmat kap egykori kedvességéért. A néni nagyon nehezen járt, így ha fel akart szállni egy buszra, csak integetni kezdett a botjával, és a buszvezetők azonnal felvették.
Jeannine egy szociális otthonban töltötte utolsó éveit. Nem volt testvére, sosem ment férjhez és nem születtek gyerekei sem. Utolsó útjára is alig egy tucatnyian kísérték el.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.