A bölcs pók holtig tanul

A túl kotnyeles pók pápa általi majdnem halála

Obamának még nyár elején volt incidense egy léggyel, melyet egy interjú készítése közben lapított ki. Most XVI. Benedek pápának gyűlt meg a baja egy pókkal, melyet a saját arcán sikerült lecsapnia.

2009.09.30 06:11ma.hu
Fotó: AP Photo/TV Pool via APTN

A pápa pókja sokkal nagyratörőbb volt, mint Obama legye, hiszen az oktalan légy csupán zümmögött az elnök körül és egy óvatlan pillanatban már repült is a pofon neki. A pók repülni ugyan nem tud, de mégis magasra tört. Prágában több politikus és diplomata találkozásán jelent meg XVI. Benedek fehér köpenyén. Miközben a pápa előadást tartott a nagyra nőtt fekete állat a mellkasán menetelt a válla irányába, ahonnan egyenesen a fül felé vette az útját.

A pókot még a tévénézők is megcsodálhatták, majd a csattanást is, melyet a pápa mért a hívatlan vendégre, mikor már a füle tövénél tartott. A pók szerencsés lehetett, mert a pofon nem volt kellően jól irányzott, így aztán az állat csupán leszédült és a pápa válláról elviharzott a háta felé, így a 15 másodperces hírnév után még élve el is iszkolhatott.

Miután a pápa elhagyta a rendezvény helyszínét kifelé menet lehetett látni, hogy a pók egy kis hajszálvékony fonállal még mindig a pápához volt erősítve. Ezzel a ténnyel megőrizte a pápa jó hírnevét is, hiszen Obamával ellentétben, aki fasírtot csinált a légyből ő csupán tanító jelleggel megsuhintotta a tiltott területen járkáló pókapót.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.