"Minden magyar szerkesztőnek kiapadt az agya?"

Rózsa Gyuri szerint Vágónak fel kéne hagynia a reménykedéssel

Nemrég nyilatkozott arról a népszerű kvízmester, hogy szívesen vezetne általa megálmodott műsorokat. Rózsa György szerint Vágó István jobban tenné, ha nem reménykedne.

Rózsa György a Vacsoracsatában! képgaléria

2009.07.20 09:23

A mai televíziózást a szellemi kapacitás teljes mellőzése jellemzi hazánkban - véli Rózsa György, aki annak idején a Zsákbamacska és a Leg-leg-leg sztárja volt.

A mai játéktrendeket egyre szomorúbban figyeli. Szerinte hibát követ el a Magyar Televízió, amiért nem készít már műveltségi vetélkedőket - hiszen több évtizeden át ezek vonzották a nézőket - mondta a Napi Ásznak Rózsa György.

A lapban az egykori műsorvezető úgy vélte: A játékvezetőknek a külföldi licenc alapján gyártott műsorokban már semmit sem kell kitalálniuk. Csupán gépek, akik az adást lebonyolítják. A külföldön már bevált formáktól nem is szabad eltérniük.

Rózsa György a Napi Ászban bevallotta: az az érzése, hogy minden magyar szerkesztőnek kiapadt az agya. Véleménye szerint a hazai szakembereknek mindig is voltak ötleteik - az MTV-n évekkel korábban sikeres koncepciókhoz hasonlító játékok is megjelentek már a kereskedelmi csatornákon.

Az Activity olyan volt, mint a korábbi Most mutasd meg!, a Leggyengébb láncszem pedig a Ki marad a végén?-hez hasonlított - sorolta a Napi Ászban Rózsa György.

A játékmester szerint a játék öröme elveszett, a pénznyerés a lényeg. Rózsa György úgy véli, a Legyen ön is milliomos! is inkább egy speciális szerencsejáték, mintsem kvízjáték. A Kapcsoltam-ban a logikára épült a kérdések nyolcvan százaléka.

Rózsa György úgy érzi, ő benne lehetett az MTV játékokat kiötlő "aranycsapatában", Vágó Istvánnal, Vitray Tamással és Egri Jánossal - mesélte a játékmester a Napi Ászban.

Véleménye szerint Vágó nem tudta sosem felülmúlni a Kerékbár-ban nyújtott minőséget - ennek Rózsa volt a producere.

A játékmester úgy véli, bár Vágó nemrég azt nyilatkozta, szívesen vezetne általa kitalált műsort, de szerinte, ha rá hallgat, felhagy a reménykedéssel - tette hozzá Rózsa György a Napi Ászban.

Vágó Istvánt gyakran elkapja az indulat!

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.