Fél napra elsötétülhet a TV2

Pedofilbotrány - Milliárdos kárt okoz Joshi Bharat?

Nem sokkal azután, hogy a konkurens csatornára tizenkét órás elsötétítést szabtak ki, a TV2 is hasonlóan járhat Joshi Bharat show-ja miatt.

2009.07.16 07:15

Fél napra a TV2 is elsötétülhet, másfél héttel az RTL Klubra kirótt büntetés után - Az ORTT úgy találta, hogy Joshi Bharat műsorában túlságosan részletesen, a megtörténtnek mondott eset fiatalkorú résztvevőinek szerepeltetésével foglalkoztak a pedofíliával - adta hírül a Napi Ász.

A Fidesz által delegált Szalai Annamária elmondta, az irodai előterjesztés kötbér kiszabásáról szólt, de ő benyújtotta a módosító indítványt, melyet egyébként többségi támogatással elfogadtak.

Úgy véli, a show rendkívül hasonlított témájában és témafeldolgozásában arra a műsorra, mely miatt az RTL Klubra is elsötétítést róttak ki - legyen egyforma a szankció - fogalmazott Szalai a Napi Ászban.

Elmondta, hogy a TV2 2003-ban aláírta az ORTT-vel azt a szerződésmódosítást, mely lehetővé teszi, hogy kötbért szabjanak ki, valamint hogy a műsorszolgáltatást bizonyos időre felfüggesszék.

A határozat egyelőre nem jogerős, a TV2-nek módjában áll megtámadni azt, de az ilyen esetekben általában az ORTT nyer.

Szalai Annamária a Napi Ásznak elmondta, mindkét csatorna mindkét műsora átlépett egy bizonyos határt. Sajnálatos, hogy idáig fajult ez a nemtelen vetélkedés.

A TV2 szóvivője, Magyar Rita egyelőre nem kívánta kommentálni a hírt. A Napi Ásznak azt mondta, amíg nem kapják meg a testülettől a hivatalos határozatot, addig nem szeretne beszélni a döntésről.

A veszteség, ami az elsötétítéssel jár, milliárdos nagyságrendű is lehet.

Az RTL Klub visszaszól az ORTT-nek - olvassa el a részleteket!

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.