Tanabe halálát szívelégtelenség okozta!

Meghalt a világ legidősebb férfija!

Meghalt a világ legidősebb férfijaként számon tartott 113 éves japán Tanabe Tomodzsi pénteken. A Jiji Press hírügynökség jelentése szerint Tanabe halálát szívelégtelenség okozta.

2009.06.19 11:20MTI

Az idős férfi otthonában hunyt el a Japán déli részén fekvő Kjúsú szigeten. A japán rekordert a Guinness Rekordok Könyve 2007 óta tartotta számon a világ legidősebb férfijaként.

1895. szeptember 18-án született, és hosszú életének titka - saját bevallása szerint - az alkohol- és dohányzásmentes életvitel volt. Minden reggel fél hatkor már talpon volt, délutánonként pedig mindig megivott egy pohár tejet.

Nyolc gyermeket nevelt fel, 25 unokája és 51 ükunokája született. Japánban az emberek átlagosan 85 éves korukig élnek, több tízezren megérik a 100. életévüket is.

Amikor szeptember 18-án 113 éves lett, megkérdezték őt a hosszú élet titkáról. Szerinte a jó étvágyának, és a hozzá párosuló szigorú diétának, valamint az alkohol, illetve a cigaretta kerülésének köszönheti a 113 évét.

Tanabe bácsit nyolc gyermeke, 25 unokája, 53 dédunokája és hat ükunokája gyászolja.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.