Megsértette a város zajrendeletét

Túl hangos volt a harang, elítélték a bíborost

A túl hangos harangzúgás miatt tíz nap felfüggesztett börtönbüntetésre ítélték az Arizona állambeli Phoenix egyik egyházi vezetőjét. Richard Painter püspök fellebbez az ítélet ellen.

2009.06.05 12:38MTI

A város északnyugati részében található katedrális harangjai reggel 8 és este 8 között minden egész órakor szólalnak meg, a környéken lakók véleménye szerint túl hangosan és túl gyakran. A bíróság úgy találta, hogy a harangzúgás valóban megsérti a város zajrendeletét. A felfüggesztett börtönbüntetés mellett a bíróság szigorításokkal is sújtotta a püspököt, és elrendelte, hogy a harangok ezentúl csak vasárnap és ünnepnapokon kondulhatnak meg, de akkor is csak 60 decibel hangerővel, mindössze két percen át.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.