Nincs a döntőben a magyar énekes

Nem díjazták az európaiak Ádok Zolit

Nagy reményekkel indult, de nem jutott be az Eurovíziós Dalfesztivál döntőjébe Ádok Zoli és szemrevaló táncosai - A Dance with me című szám nem aratott akkora tetszést a szavazók körében.

2009.05.15 13:15ma.hu

Tíz ország jutott tovább az Eurovíziós Dalfesztivál második elődöntőjéből a szombati nagy döntőbe - Az új szabályok alapján kilenc országot az otthonról szavazók, míg a tizediket a nemzeti zsűrik választják ki.

A döntőbe jutottak közt van Azerbajdzsán, Ukrajna, Horvátország, Litvánia, Albánia, Moldova, Dánia, Észtország, Görögország és Norvégia. Ádok Zoli a Dance with me című dalt adta elő, de az európai szavazók nem díjazták azt, így nem jutott tovább a döntőbe - adta hírül a Blikk.

Az idei dalfesztiválra harmadszorra választotta ki a zsűri azt az énekest, aki valóban indulhat a megmérettetésen: Ádok Zoltánt, a Madách Színház sokoldalú, népszerű művészét.

A közönség már ismerhette, hiszen tavaly részt vett a Csillag születik című tehetségkutatóban, az RTL KLub műsorán.

Zoli nagy izgalommal várta a moszkvai versenyt, de mint mondta, a félelem őt csak doppingolja. Az énekes és a választott dal is megosztotta ugyanakkor az embereket, amikor kiderült: ő indulhat a dalfesztiválon.

Az egyik internetes zenei portálon például a fórumozók többsége elégedetlen volt a szerzeménnyel. Zoltán a negatív véleményeket igyekezett kizárni, a fórumokat se olvasta, mert nem akarta, hogy az ilyesmi zavarja a felkészülésben.

A fiatal énekesre azután esett a hazai zsűri választása, hogy előbb Zentai Márk, majd pedig Tompos Kátya is visszalépett a versenytől.

Márk a How we party című számmal indult volna, de nem sokkal a jelölése után kiderült, hogy a svéd szerző által írt dal már elhangzott 2006-ban, a svéd Big Brother-ben.

Tompos Kátya a Magányos csónak című dallal állt volna Moszkvában színpadra, ám visszalépett, mert színházi elfoglaltságai miatt nem tudta vállalni a dalfesztivállal járó feladatokat és a felkészülést.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.