Padawannak szólítja tanítványait

Többen is követik a jedi vallású skót rendőrnőt!

Jedi vallású egy skót rendőrnő, aki szerint minden rendőrnek a Csillagok háborúja filmekből ismert, jó oldalon küzdő lovagnak kellene lennie.

2009.04.26 08:35MTI

A hölgy 45 éves és persze rajong a Star Wars filmekért. "A jedizmus számomra nem vicc. Jedi lovagnak lenni életmód" - idézte Pam Fleming-et a The Sun című brit lap.

A rendőrnő tudomása szerint saját egységénél nem ő az egyetlen jedi hitű, vannak még legalább heten.

"Növendékemet viccből padawannak kezdtem hívni (ez is Star Wars-fogalom: jedi növendék, afféle fegyvernök, avagy "jediák"), aminek ő nem biztos, hogy örül" -
mondta.

A legutóbbi, 2001-es népszámláláskor Nagy-Britanniában 390 ezren vallották magukat jedi vallásúnak, de ezt feltehetően sokan nem egészen komolyan tették. Előzőleg az interneten kampány indult a tréfa terjesztése végett.

A "jedisták" egyébként az ateisták között szerepelnek a nyilvántartásban.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.