Állampolgárságára vár az énekesnő...

Rúzsa Magdit megint elküldték!

Annak ellenére, hogy két éve az Eurovíziós Dalfesztiválon hazánkat képviselte, Rúzsa Magdinak még mindig hónapokat kell várnia a magyar állampolgárságára.

2009.04.09 12:55ma.hu - Fotó: ruzsamagdi.hu

Nem megfelelő papírok miatt még mindig nem lehet magyar állampolgár Rúzsa Magdi - a bevándorlási hivatal által kért doukmentumok miatt ráadásul többször haza kell utaznia a vajdasági Kishegyesre.

Január végén Magdi beadta az illetékes önkormányzathoz a kérelmet, ők a Belügyminisztériumba küldték tovább, de a legutóbb kapott levél szerint az énekesnő kérelméhez hiányoznak papírok.

Nem fogadták el a nagyapja keresztlevelét, más iratokkal is igazolnia kell, hogy magyar volt. Az érettségi bizonyítványa közjegyzővel hitelesített másolatát is be kell adnia, hogy igazolja, magyarul tanult. Magdi három éve él és dolgozik Magyarországon, s koncertjei, elfoglaltságai miatt nehéz akármikor hazautaznia - adta hírül a Blikk.

Rúzsa Magdi 2006-ban érkezett hazánkba, hogy benevezzen a Megasztár tehetségkutató versenybe.

A Vajdaságban egyre kilátástalanabb volt a helyzete, mert bár szülésznőnek tanult, egyre kevesebb esélye mutatkozott arra, hogy megéljen a szakmájából.

Csodálatos hangjával gyorsan meggyőzte a zsűrit, és a tehetségkutató utolsó fordulóiban már kevesek számára volt kétséges, hogy megnyeri a versenyt.

Magdi valamennyi fordulóban elbűvölte a közönséget - és előfordult az is, hogy a zsűrit megríkatta.

Varga Ferivel mérte össze tudását a nagy döntőben, de végül a húszéves vajdasági lány vitte a pálmát.

Onnantól kezdve Budapesten él - hiszen munkája a magyar fővároshoz köti.

Ha csak teheti, hazalátogat azonban családjához és barátaihoz. Édesanyja ugyanakkor a közelmúltban felköltözött hozzá Budapestre.

Kapcsolódó írások:

    Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

    Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

    Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.