Életmód

Állandóan gyomorfájdalmakra panaszkodott egy férfi, az orvos 60 háztartási tárgyat szedett ki a hasából

Képzelje el, hogy ön sebész, és megoperál egy gyomorfájásban szenvedő beteget, csakhogy a szervezetében egy raklapnyi terméket talál. Igen, ez valóban megtörtént a való életben!

2023.10.01 09:38ma.hu

A pandzsábi orvosok megdöbbentek, amikor megműtötték azt a férfit, akinek két éve állandósult gyomorfájása volt, mert egy szomszédos bolt készletének megfelelő mennyiségű háztartási cikket, köztük gombokat és fülhallgatókat fogyasztott el.

Kuldeep Singh, a 35 éves beteg súlyos gyomorproblémák miatt fordult a kórházhoz, amelyekről azt hitte, hogy végzetesek, és magas láza volt.

Az egészségügyi szakemberek vizsgálatot végeztek az érintett területen, ami megdöbbentő felfedezéshez vezetett. Singh nyilvánvalóan mintegy 60 különféle tárgyat nyelt le, például lakatokat, láncokat, anyákat, csavarokat, fülhallgatókat, biztosítótűket, mágneseket, inggombokat, cipzárakat és különféle más, nem ehető tárgyakat, amelyeknek nem szabadna emberi emésztőrendszerben lenniük.

Az orvosok úgynevezett PICA-t diagnosztizáltak a mindenevőnél - ez egy olyan mentális egészségügyi állapot, amelyben a szenvedő "kényszeresen lenyel olyan tárgyakat, amelyek nem ételek".

Gyakori a kisgyermekek, a terhes nők és az olyan pszichiátriai rendellenességekben szenvedő személyek körében, mint az autizmus spektrumzavar, az értelmi fogyatékosság vagy a skizofrénia.

Bár a beavatkozás sikeres volt, a beteg még nincs teljesen biztonságban. "Még mindig lélegeztetőgépen van, és kritikus állapotban" - mondta kezelőorvosa.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.