Botrány

Rituális tömeggyilkosságnak hittek egy jógaórát - 5 rendőrautó ment a helyszínre

A rendőrség végül rájött, hogy a "holttest pózt" gyakorló jógázók valójában nem voltak halottak.

2023.09.09 17:25ma.hu

Az angol Lincolnshire megyében egy jógaóráról rövid ideig azt hitték, hogy egy hátborzongató "rituális tömeggyilkosság" helyszíne, a közösség tagjai ugyanis riasztották a rendőrséget, miután egy meditáló jógásokból álló csoportot összetévesztettek a feltételezett áldozatokkal és gyilkosukkal.

Öt rendőrautó érkezett a skegnessi Északi-tengeri Obszervatóriumhoz szerda este, miután kutyasétáltatók riasztást adtak, hogy egy csoport ember fekszik háton a földön egy gyengén megvilágított szobában, és egy nyolcadik személy sétál a látszólag élettelen testük körül.

A riasztók azonban nem tudták, hogy a csoport a shavasana-t gyakorolta, amit néha holttest póznak is neveznek - ez egy olyan pozíció, amelyet gyakran használnak a jógaórák végén, amikor az emberek a hátukon fekve mély meditatív állapotba kerülnek.

"Jelentették a rendőrségnek, hogy láttak valakit egy gyertyákkal kivilágított szobában járkálni, és olyanokat, amelyek úgy néztek ki, mintha holtan feküdtek volna a padlón" - mondta Millie Laws jógatanár a Washington Postnak. "A pár azt hitte, hogy valamiféle rituális tömeggyilkosságról van szó".

A Lincolnshire-i rendőrség később megerősítette, hogy este 20:56-kor "jó szándékkal" segélyhívást tettek. A rendőrség hozzátette: "A rendőrök megjelentek, örömmel jelenthetjük, hogy mindenki biztonságban van és jól van".

A Seascape Cafe, amely az Északi-tengeri Obszervatóriumban tartott jógaórát, csütörtökön a közösségi médiába posztolt, hogy megköszönje a rendőrségnek a helyszínre való gyors reagálást. "Kedves nagyközönség!" - állt a közleményben - "Kérjük, vegyék figyelembe, hogy az Obszervatóriumban esténként sok jógaóra zajlik. Nem vagyunk részei semmilyen őrült szektának vagy őrült klubnak".

A Washington Postnak adott, pénteken közzétett kommentárjában Laws azt mondta, hogy nem tudott nem nevetni azon, hogy rövid ideig őt gyanúsították azzal, hogy ő a felelős a közelmúlt brit történelmének egyik legsúlyosabb mészárlásáért.

"Ez nevetséges" - reagált a 22 éves lány, aki csak három hónapja költözött a városba. "A másik oldalról viszont ezek az emberek olyan mély relaxációs állapotba tudtak kerülni, hogy - bár szörnyű a halálhoz hasonlítani - olyan nyugodtnak és kényelmesnek tűnnek.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.