Színes

Hamarabb elhagyhatja a börtönt Aurelio

A ValóVilág egykori győztesét kábítószer-fogyasztásért és emberrablásért ítélték el.

2023.08.16 11:57ma.hu

VV Aurelionak tavaly februárban kellett börtönbe vonulnia, miután bűnösnek találták kábítószer-fogyasztás és emberrablás vádjában - írja a Blikk. Az egykori Való Világ sztár 3 év 5 hónap börtönbüntetést kapott, a bíró mostani döntése nyomán azonban hamarabb szabadulhat.

"A feltételes szabadságra bocsátás olyan kedvezmény, ami lehetővé teszi, hogy a tényleges fogva tartás ideje az ítéletben kiszabott büntetés tartamánál rövidebb legyen. Az idő lerövidítése törvényben rögzített lehetőség, amely bizonyos feltételek megléte esetén alkalmazható. Büntetés-végrehajtási bíró vizsgálja ezen feltételek fennállását és indokoltságát. A sok szempont közül kiemelendő az elítélt büntetés-végrehajtás alatt tanúsított magatartása, illetőleg a törvénytisztelő életmódra való készsége" - magyarázta Dr. Galgóczi Zoltán, Aurelio ügyvédje, aki szerint a folyamatban a büntetés-végrehajtási intézet játsza a fő szerepet. A büntetés-végrehajtási bíró pedig nemrég úgy döntött, hogy Aurelio teljesítette a törvényi feltételeket, úgyhogy megkapja a kedvezményeit.

"Mivel a leckét egy életre megtanultam az elmúlt hónapokban, a vizsgán nem kellett puskáznom, amikor a büntetés-végrehajtási bírónő kikérdezett annak érdekében, hogy lássa, megérdemlem-e a szabadságot. A döntése erőt adott, ami átvisz a mélypontokon, hiszen nagyon hiányoznak a szeretteim" - kommentálta Aurelio a szabadulása hírét a Hot magazinnak.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.