Elképesztő!

Tengerpartra kivetett sellőtetem döbbentette meg a strandolókat - képekkel!

Az ausztráliai Queensland egyik strandján 2023 júliusában talált tetem, amelyet a megfigyelők sellő-alien lénynek tituláltak.

2023.07.16 14:24ma.hu

Egy titokzatos tetem, amelyet nemrég egy kelet-ausztráliai tengerparton fedeztek fel, fejtörést okoz a szakembereknek. Az online megfigyelők bizarr alakja miatt "sellő-alien lénynek" nevezték el. A queenslandi Bobbi-Lee Oates a múlt hét elején a Keppel Sands partján sétált, amikor rátalált a furcsaságra és máris posztolta a közösségi oldalakon.

"A tengerparton sétáltunk, kempinget kerestünk, és nem tudtuk nem észrevenni, hogy a koponya mennyire hasonlít egy emberére" - mondta az ausztrál a médiának. "Szóval azonnal megálltunk a zavarodottságtól, hogy mi a fene lehet ez, és miért néz ki úgy, mint egy emberi koponya?"

"Emberalakú koponyája volt, hosszúkás állkapoccsal, és a tehén vagy kenguru színéhez hasonló szőrzettel, de a bomlás miatt sok helyen hiányzott a szőr. Pontosan olyan volt, mint egy sellő, csak szőrös volt, és úgy tűnt, hogy valamilyen farka vagy végtagja van" - magyarázta Oates. "Megdöbbentünk, mert kezdetben embernek tűnt. Aztán izgatottak voltunk, mert azt hittem, hogy egy csodás új fajt fedeztünk fel - le voltunk nyűgözve és meg voltunk lepődve"."

A tengerbiológiában az ilyen amorf, erősen szétesett tetemeket "globstereknek" (azonosítatlan szerves anyag) nevezik, és gyakran elpusztult bálnák vagy cápák maradványai. Ennek ellenére mindig is nagy feltűnést keltettek, amikor a partra sodródtak, és újjáélesztették a találgatásokat arról, hogy talán valami ismeretlen lényt fedeztek fel a mélyből.

Miután Oates közzétette a fotókat a Facebook "Tengerbiológia" csoportjában, egyre több találgatás indult a kilétét illetően. Sokan megjegyezték nyilvánvalóan sellőszerű alakját, és bizarr kinézete miatt "sellő-alien lénynek" titulálták. Mások a tudomány területén maradtak, mondván, hogy valószínűleg egy kenguru részleges csontváza, vagy egy dugong csontváza, egy olyan tengeri emlősfajé, amelyről úgy ítélték meg, hogy valószínűleg a tengerészek sellőkről szóló meséinek eredete.

Rob Deaville, a Londoni Zoológiai Társaság Cetacean Strandings Investigations Programme (CSIP) projektvezetője a brit médiának elmondta, hogy "számomra egyértelműen úgy néz ki, mint egy kis cet. Nem ismerem a területet, sem azt, hogy általában milyen fajok fordulnak elő ott, így nem tudok ennél többet mondani".

Arra gondolt valaki, hogy ez egy vírusos rekláminstalláció, amit A kis hableány című film ihletett?

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.