Színes

Bochkor Gábor a transznemű Miss Hollandiáról: Én tényleg a világ legtoleránsabb csávója vagyok, de...

Sokaknál kiverte a biztosítékot, hogy transznemű nő lett Hollandia szépségkirálynője.

2023.07.12 08:55ma.hu

Mint ismeretes, szombaton zajlott az idei Miss Universe hollandiai szépségversenyének döntője, amit Rikkie Valerie Kollé nyert meg. A 22 éves modell-színésznő képviselheti majd Hollandiát a nemzetközi szépségkirálynő-választáson El Salvadorban. Kollé a helyezésével történelmet írt, az országában ugyanis ő az első transznemű nő, aki megnyerte a Miss Universe nemzeti címét. Ezzel ő lett a második transznemű képviselője a szóban forgó szépségversenynek, miután 2018-ban a spanyol Angela Ponce is a döntőbe jutott.

A hír sokaknak nem nyerte el a tetszését, a közösségi médiában megjelenő kritikus hangok mellett pedig a rádiós műsorvezető, Bochkor Gábor sem restellte kifejteni véleményét.

"Na jó, itt kezd megint problémám lenni ezzel. Én tényleg a világ legtoleránsabb csávója vagyok, de a miss az már a nemét jelzi. Azt nem lehet megerőszakolni egy transznemű személlyel. Ez nem fér bele. Akkor a Mr. Olympiára is majd mehet egy kigyúrt nő? Ezt szét kell választani!" - vélekedett a műsorvezető a Retro Rádióban sugárzott, saját nevével fémjelzett reggeli műsorban még hétfőn.

Bochkor hozzátette, "a szépségkirálynő-versenyekben van valami szexi. A nőiesség nagyon sok formáját mutatják be. Ha kiveszed belőle a nőt, akkor ez mind összeomlik. Ez nem emberszépségverseny, hanem szépségkirálynő-verseny!"

Az erről szóló beszélgetés 26:55-nél kezdődik az alábbi videóban.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.