Energiaválság

Florida kormányzója megvédi a pizzasütőket

Ron DeSantis ostorozta a szén-dioxid-kibocsátás csökkentését célzó New York-i rendelettervezetet.

2023.07.01 07:20ma.hu

Ron DeSantis floridai republikánus kormányzó csütörtökön azt mondta, hogy a baloldal "nem akarja, hogy az emberek boldogok legyenek". Meglátogatott egy New York-i pizzériát, és megosztotta a Fox News hírcsatornával a szénnel és fával működő sütőkre vonatkozó lehetséges korlátozásokról alkotott véleményét.

A New York-i Környezetvédelmi Minisztérium (DEP) által javasolt szabálymódosítás előírná a pizzériák számára, hogy 75%-kal csökkentsék szén-dioxid-kibocsátásukat a 2016 előtt telepített szén- és fatüzelésű sütők esetében. Az éttermeket arra köteleznék, hogy szűrőket szereljenek fel a sütőkre, és rendszeresen ellenőrizzék a kibocsátást.

"Minden New York-i megérdemli, hogy egészséges levegőt lélegezzen, és a fa- és széntüzelésű kályhák a káros szennyező anyagok legnagyobb kibocsátói közé tartoznak a rossz levegőminőségű városrészekben" - mondta Ted Timbers, a DEP szóvivője vasárnapi nyilatkozatában.

A floridai kormányzó, aki jelenleg a republikánusok elnökjelöltje, ostorozta a New York-i várost uraló liberális politikát, mondván, hogy "a viselkedést akarják irányítani".

"Ugyanezt láttuk a COVID esetében is. Ennek nagy része nem az egészségedről szólt, hanem arról, hogy ellenőrizni akarták a viselkedésedet" - mondta DeSantis. "Egyszerűen nem akarják, hogy az emberek boldogok legyenek és saját döntéseket hozzanak".

A New York-i javaslat a város mintegy 100 pizzériáját érintheti. A szén-dioxid-kibocsátást szabályozó légszűrők a sütőtől függően akár 20 000 dollárba is kerülhetnek.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.