Rangos díjat kapott Amerikában a megasztáros!

Szabó Eszternek fogalma sincs a hogyan továbbról!

Egyre jobb hírek érkeznek a magyar előadók külföldi szerepléseiről - Most éppen Szabó Eszter kapott különdíjat egy rangos versenyen. Egyelőre nem tudja, mihez kezdjen a dologgal, csak nagyon boldog!

2009.03.04 08:40zene.hu - Fotó: szaboeszter.hu

A Song of the Year hasonló, mint az Eurovíziós dalfesztivál, ám erre mindenki nevezhet. Szabó Eszter azt a dalt küldte el, amit Kontor Tamás hangszerelt, és Eszti szerzett, s amivel az Eurovíziós dalversenyre is beneveztek, ám az ottani zsűrinél nem ütötte meg a mércét.

Ezzel szemben az amerikai megmérettetésen kiemelték és különdíjat kapott a magyar énekesnő és a dala, amely a Neverending game címen fut.

– E-mailben szóltak, hogy díjaztak, jó pár hónappal azután, hogy elküldtük a dalokat. Semmire sem számítottam, de persze, nagyon örültem, amikor elolvastam a levelet. A legnagyobb megdöbbenésem inkább az volt, hogy megértettem, mert eddig azt hittem, nem értek angolul. Erre megírtam ezt a dalt, és még a levelet is megértettem.. Komolyan mondom, először inkább ezen lepődtem meg - mesélte érthetően jó hangulatban Szabó Eszter.

Értékes elismerés

Eszter szerint épp a legjobbkor jött az elismerés.

- Éppen akkor, amikor kiderült, hogy a zsűri szerint nem felelt meg a dalom, hogy az Eurovíziós dalversenyen képviselje az országot. Amikor meghallottam, hogy egy svéd szerző dala indul magyar színekben, egy kicsit szomorú lettem, hogy többen is úgy látják, ebben az országban nincs elég tehetség,és őszintén szólval magamra is vettem egy kicsit, és éreztem a felelősségét - mondta az énekesnő.

- Azután viszont úgy döntöttem, ez hülyeség, tökéletesen elfogadtam a döntést, de a felelősségét nem nekem kell éreznem, hanem azoknak, akik meghozták. Úgy döntöttem, én nem elszenvedője, vagy vesztese leszek az Eurovíziós csetepaténak és találgatásoknak, csupán kívülálló szemlélője, aki nem hiszi, hogy itthon nincs jó zene! Hiszen én is sok jó magyar dalt hallottam már. Úgy érzem, válaszképp ezzel a díjjal jeleztek az égiek, hogy igazam van –
mesélte, mit is jelent neki ez a díj.

Jelentős lépcsőfok lehet

– Mindezek mellett tudomásom szerint szakmailag is jelentős lépcsőfok ez, ha Magyarországon nem is, a tengerentúlon mindenképpen. Mint utólag megtudtam, az amerikai szakma legfontosabb szereplői figyelik ezt a versenyt, Grammy-díjas előadók, szerzők, a legfontosabb kiadók vezetői, managerek és ügynökök, ezért bízom abban, hogy csupa jót hoz majd a jövő. Fontos azt is elmondanom, hogy a dalt Tomi hangszerelte, tehát hatalmas szerepe van az elismerésben, csupán formaság, hogy az én nevemen lett leadva a pályázat. Szerencsére tökéletesen kiegészítjük egymást a zenében is, épp azt tudjuk hozzáadni egy dalhoz, ami a másikból hiányzik – árulta el a sztár a siker egyik lehetséges receptjét.

Már egy szimpla visszajelzésnek is örült volna

Eszti szerint egy ilyen hatalmas világversenyen nincsenek céljai az embernek, legalábbis neki nem voltak, csak arra gondolt: milyen jó lenne, ha kapna valami visszajelzést.

- Megkaptam, amit kértem, úgyhogy elégedett vagyok. Saját weboldalam, , linkem lehet az oldalukon, ahol bármelyik érdeklődő meghallgathatja a dalaimat. Fogalmam sincs, mi lesz, de úgy érzem, jobb, ha most nem a jövővel foglalkozom, hanem azzal, hogy örüljek annak, amit kaptam – zárta Szabó Eszter a beszélgetést.

Nagy pénznyeremény tehát nem járt ezzel a díjjal, de feltehetően az, hogy a szakma elismerte és fejet hajtott a dal és az előadás előtt is, Esztinek és Tominak is nagyon sokat jelent. S valljuk be, nekünk, magyaroknak is!

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.