Elképesztő!

UFO volt a rejtélyes fémgömb, amit a japán strandon mosott partra a víz? Az igazság kiderült!

A hatóságok felfedték az Enshuhama strand fémgömbje mögött rejlő igazságot

2023.02.24 17:35ma.hu

Február 21-én egy rejtélyes fémgömb tűnt fel a japán Hamamatsu város Enshuhama strandján. Az azonosítatlan tárgyról készült videó gyorsan felkerült az internetre, és találgatásokat indított el eredetéről.

Nem kellett sok idő ahhoz, hogy az emberek felhozzák az UFO (azonosítatlan repülő tárgy) vagy egy Kínából vagy Észak-Koreából származó kémléggömb lehetőségét, tekintve, hogy nemrég Amerikában láttak néhányat.

Az elméletek szárnyra kaptak, egyesek még a Dragon Ball című híres anime-sorozathoz is hasonlították a gömböt, amelyben a főszereplő idegen lény egy gömb alakú űrhajóval érkezett a Földre. Bár a japán kormány nem vette be az interneten keringő nevetséges ötleteket, de nem is akartak óvatlanul bánni a tárggyal.

A gömb felfedezése után riasztották a rendőrséget és a tűzszerészeket, akiket a partra sodort fémgömb vizsgálatára rendeltek ki.

Az NHK japán csatorna közzétette a gömbről készült felvételeket, és a Twitteren azt írta: "Egy rejtélyes fémgömb, amelyet a héten Hamamatsu város egyik strandján észleltek, arra késztette a helyi rendőrséget, hogy kirendelje a tűzszerészeket. Az alapos vizsgálat kiderítette, hogy nem jelent veszélyt - de arra nem derült fény, hogy valójában mi is ez".

A rozsdával borított fémgömböt, amely a becslések szerint körülbelül 1,5 méter széles, először egy helyi lakos találta meg, aki kihívta a rendőrséget. Később, az elvégzett röntgenfelvételek után a BBC riportja azt állította, hogy a gömb nem veszélyes.  

Miközben a világ azzal volt elfoglalva, hogy a legbizarrabb történeteket találgassa, a japán hatóságok február 23-án megerősítették, hogy a "rejtélyes" gömb nem más, mint a partra mosott tengeri felszerelés. A speciális vizsgálat során a rendőrség számára kiderült, hogy a gömb belseje valójában üres.

Amellett, hogy üreges, két fogantyú is van a felszínén, ami hihetővé tette, hogy hajókra vagy azokba való beakasztásra használták. Egyes más jelentések szerint a gömb sok hasonlóságot mutatott a Nantong Yangfan kínai hajóépítő vállalat által gyártott acélbójával.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.