De mégis mi történt az eredeti tulajjal?

Minőségi használt koporsókat árulnak

A használt tárgyak újra felhasználása fenntartható gyakorlatnak számít az erőforrások megőrzése érdekében a jövő generációk számára.

2022.12.03 12:56ma.hu

Az emberek gyakran használják vásárolnak használt ruhákat, bútorokat és könyveket - sőt, annyi minden van még, amit valaki teljes értékűen újra felhasználhat, hogy elkerülje a hulladék keletkezését. De hol húzzuk meg a határt? Nem jó ugyanis levetett fogkefét vagy alsóneműt újra hadrendbe állítani, vannak dolgok, amelyeket csak egy felhasználó használhat, és nem másodlagos felhasználóknak szánják, az egyik ilyen dolog ezen a listán a koporsó is.

A "THE JD FORUM" nevű oldal Twitter-bejegyzésében "minőségi használt koporsókat" árulnak. A posztban egy szoba látható, amely tele van látszólag használt koporsókkal, amelyeket gondosan elrendeztek a teremben. A poszt felirata így szól: "Minőségi használt koporsók eladók. Elérhetőségeink: 0812706004."

A poszt csak egy elérhetőséget osztott meg; a bizarr kiárusítás helyszíne vagy akár a cég neve sehol sem szerepel.

Mondani sem kell, hogy a poszt vírusszerűen terjedt, de nem jó okból, hanem inkább azért, mert sok embert zavarba ejtett. Egy tanácstalan férfi azt írta: "Várjunk csak, mit értesz az alatt, hogy másodkézből?"

Egy másik férfi azt írta: "Hogyan árulsz használt koporsókat, mi történt az első felhasználóval?" Erre valaki azt válaszolta: "meghalt, szerintem".

Egy másik férfi megkérdezte: "Igaz, hogy ti visszaviszitek ezeket a koporsókat a temetés után? Hogyan lettek használtak?" Erre egy hölgy megemlítette: "Tudom, hogy a temetkezési vállalkozók visszalopják a koporsókat, de nem gondoltam, hogy ez igaz történet."

Egy férfi próbált értelmet adni a dolognak, és azt írta: "Valójában arra használták őket, hogy halottakat szállítsanak egyik helyről a másikra a végső temetés előtt, amiben egy másik koporsót használtak, ilyen egyszerű".

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.