Állati

Egy indiai rendőrőrs szerint patkányok ették meg a több mint 500 kiló lefoglalt marihuánát

A rendőrség a vallomást a bíróság azon kérésére adta, hogy adják vissza azt az 586 kilogramm marihuánát, amelyet az NDPS-törvény alapján folytatott nyomozás részeként foglaltak le.

2022.11.27 04:41ma.hu

Az 1985-ös kábítószerekről és pszichotróp anyagokról szóló törvény alapján létrehozott különleges bíróságnak adott jelentésében a mathurai rendőrség azt állította, hogy patkányok több mint 500 kilogramm lefoglalt marihuánát ettek meg, amelyet két raktárban tároltak.

"A rendőrőrsön nincs olyan hely, ahol a tárolt árut a patkányoktól meg lehetne menteni. A rendőrök a hatalmas szállítmányból megmaradt marihuánát megsemmisítették" - mondta a rendőrségi ügyész a bíróságnak.

"Mivel a patkányok kis termetűek, nem félnek a rendőröktől, és a rendőrök sem tekinthetők szakértőnek a probléma megoldásában" - mondta az ügyész.

November 18-án kelt végzésében a bíróság utasította a mathurai rendőrfőkapitányságot, hogy számolja fel a patkányokat, és szolgáltasson bizonyítékot arra, hogy valóban ők falták fel az 586 kg marihuánát.

A rendőrségi csapatot utasították, hogy november 26-ig nyújtson be egy bizonyítékokkal alátámasztott jelentést.

Emellett a bíróság öt utasítást adott ki a rendőrség raktáraiban tárolt marihuána megsemmisítésére.

Egy ilyen eset 2017-ben történt Biharban. Az állami rendőrség azt állítja, hogy a tilalmi szabályt megszegőktől elkobzott 9 millió liter alkoholt elsősorban a "szeszesital-kedvelő" patkányok fogyasztották el.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.