Történelem

Spanyolországban megtalálták a valaha volt legnagyobb római pénisz szobrot

Több mint 2000 évvel ezelőttről.

2022.09.25 16:55ma.hu

Minden idők legnagyobb, több mint 2000 évvel ezelőtti római péniszszobrát fedezték fel Spanyolországban. A műtárgy 46 centiméter hosszú, ami a kutatók szerint a legnagyobb ilyen jellegű szobor lehet, amit valaha felfedeztek.

A felfedezést az El Higueronban - a Cordoba régióban található Nueva Carteya város közelében lévő helyszínen - tette a Nueva Carteya Történelmi Múzeumának csapata tette.

El Higueron történelme egészen a Kr. e. negyedik századig nyúlik vissza, és valójában ibériai település volt, mielőtt a rómaiak Kr. e. 206-ban elfoglalták volna. A szakértők szerint a nagy fallikus szobrot büszkén állították volna ki egy torony tövében.

A tudatlanok számára a fallikus szimbólum fontos jelentőséggel bírt az ókori római kultúrában. A római kultúrában a férfi nemi szervek faragása gyakran a balszerencse elhárítása vagy a férfiasság javítása érdekében történt.

A római kultúrában a fallikus ábrázolások számos megjelenési formáját láthattuk - a férfiak pénisz alakú medálokat viseltek, az épületek külsején vagy ajtajain is megjelenhetett a fallikus motívum - állítja Adam Parker, az angliai The Open University doktorandusza, aki a római fallikus ábrázolásokat tanulmányozza.

A legújabb felfedezés azonban egyedülállónak számít a meglehetősen nagy mérete miatt. Andrés Roldán Díaz, a spanyolországi Extremadura Egyetem régésze, a Nueva Carteya Történeti Múzeum igazgatója az El País című spanyol kiadványnak adott interjúban elmondta. "Ez itt szokatlanul nagy. Jelenleg azt kutatjuk, hogy találtak-e korábban hasonló méretű példányt".

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.