Politika

George Clooney: Várom a napot, amikor Magyarország újra rátalál arra, ami egykor volt

A világsztár szerint "Orbán propagandagépezete hazudik, pont".

2020.11.24 07:34ma.hu

Közleményben cáfolja George Clooney a budapesti kormányzati állítását, miszerint Soros György embere lenne.

A kétszeres Oscar-díjas amerikai színész nemrég egy GQ-nak adott interjúban tett egy megjegyzést arról, hogy a világban tapasztalt gyűlöletre és dühre Jair Bolsonaro brazil elnök és Orbán Viktor magyar kormányfő a példa, amire Farkas Örs, a Kormányzati Tájékoztatási Központ szóvivője vágott vissza azzal, hogy Clooney nyilvánvalóan Soros politikai szándékait hajtja végre.

Ezután fordult a Telex egyik olvasója Stan Rosenfieldhez, a színész ügynökéhez, aki továbbította a közleményt a portálnak. Clooney azzal cáfolja az Orbán-kormányt, hogy mindössze egyszer találkozott Sorossal egy menekültügyi ENSZ-konferencián, ebben pedig ki is merült közöttük a kommunikáció,

"Orbán propagandagépezete tehát hazudik, pont. A Soros család oktatást és jogsegélyt finanszírozott a szegényeknek és a menedékkérőknek, elsöprő jótéteményt hoztak a világnak. Orbán ugyanezt érzékelhette 1989-ben, amikor Soros fizette az angliai tanulmányait" - idéz a Telex a Clooney-féle közleményből. A színész kitér arra is, hogy először még a 80-as években járt Magyarországon, a 2000-es évek elején pedig a budapesti Duna-parton sétálgatott egyszer.

"Akkoriban Magyarország a Szovjetunió bukása után elért demokratikus siker ékes példájának látszott. Várom a napot, amikor Magyarország újra rátalál arra, ami egykor volt" - zárul a közlemény, amelyet a Telex csak magyar fordításban közöl.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.