Állati

Nyolcvanhárom éve él a belgrádi állatkertben Mujo, az aligátor

Abszolút világrekorder.

2020.08.14 09:02MTI

Túlélt két háborút, az állatkert szétbombázását, és hétszer változott az ország neve, ahol él, de a 83 évvel ezelőtt Belgrádba került mississippi aligátor, Mujo mindeközben ki sem tette a lábát a szerb főváros állatkertjéből.

A belgrádi állatkert közleménye szerint életkorát tekintve Mujo a "kontrollált körülmények között élő" aligátorok között abszolút világrekorder.

Korabeli újságok szerint Mujo kétévesen érkezett Németországból Belgrádba 1937. augusztus 9-én, ám egyes szakértők az akkori méretei alapján azt állítják, hogy már inkább tízéves lehetett. Gondozói szerint az idős állat ma is életerős, noha keveset mozog.

Az állatkertben felirat hirdeti Mujo Belgrádba érkezésének idejét és azt, hogy ő a legrégebbi lakója az intézménynek.


Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.