Négy ember megsebesült

Lezuhant egy óriási sárkány, többeket maga alá temetett

A bambuszból készült, 700 kilós sárkány a nézelődőkre zuhant Japánban, egy fesztiválon.

2015.06.02 08:40MTI

Négy ember megsebesült, amikor egy hatalmas bambuszsárkány zuhant a tömegre egy fesztiválon Japánban.

Az ország középső részén lévő Higasiomiban tartott ünnepen 200 méteres magasságból egy 700 kilogramm súlyú sárkány zuhant le váratlanul a bámészkodókra. A 13-szor 12 méteres sárkány reptetése az egyik parkban évente megrendezett fesztivál része volt - közölték a hatóságok hétfőn.

A sérültek között van egy 73 éves férfi, akit eszméletlen állapotban szállítottak kórházba. A helyi sajtó szerint a rendőrség gondatlanság gyanúja miatt nyomozást indított.

A japán fesztiválokon gyakran játszanak fontos szerepet az óriási sárkányok, és nem ez az első baleset, amely egy ilyen ünnepen bekövetkezett: 2004-ben nyolcan sérültek meg, amikor egy egytonnás sárkány a tömegre zuhant a Tokió közelében lévő Kanagavában.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.