Megmentette a kutya életét, mégis megbüntették

Gyereket menteni oké, de kutyáért börtön jár?

Felhúzott ablak mögött, bezárva találták egy autóban a kistermetű kutyát, mire a járókelők közül egy háborút is megjárt veterán úgy döntött, nem vár a rendőrökre, maga veszi kézbe a mentőakciót. Bilinccsel jutalmazták.

2015.05.13 18:00ma.hu
Fotó: freedigitalphotos.net/patrisyu

A jószándék vezérelte, de a végén letartóztatással honorálták a rendőrök a gyors reagálását annak a férfinak, aki egy kiskutyát igyekezett megmenteni az életveszélytől. A georgiai Athénban a férfi épp egy parkolón haladt keresztül, amikor meghallotta, hogy valaki azt mondja, egy kutya bent rekedt egy autóban és most a rendőrséget várják. Michael Hammons háborús veteránként már sok csúfságot látott, és úgy döntött, nem várja meg, míg tragédiába fordul a kutya esete. Felkapta a felesége kerekesszékén lévő lábtartó rudat és azzal törte be a lehajtható tetejű autó ablakát, így a napon melegedő kocsiban a kutya újra friss levegőhöz jutott.

A pár perc múlva visszatérő tulajdonos azonban nem volt meghatva a nemes mentőakciótól, amit amúgy is indokolatlannak tartott, mondván: csak öt percre szaladt be valahova. Dühösen követelte a közben megérkezett rendőröktől, hogy tartóztassák le a "vandál" férfit, akik úgy is tettek: birtokháborítás vádjával előállították Hammonst. A veterán mindezek dacára azt mondja, egyáltalán nem bánta meg, amit tett. "Tudtam, hogy súlyos következményei lesznek, de ez nem számított. Az üveget minden nap ki lehet cserélni, de azt a kutyát sosem tudták volna kicserélni" - fogalmazott.

Néhány hónapja hasonló eset történt ugyancsak Amerikában, igaz, az Texas államban volt és az autóban nem egy kutya, hanem egy kisbaba "aszalódott" az árnyék nélküli parkolóban. Az akkor hősként ünnepelt Angela Radtke ellen nem indítottak eljárást, bár a kihallgatást ő sem úszta meg, de utána elengedték, mert a texasi törvények értelmében "azokat, akik másoknak veszélyhelyzetben segítenek", felmentik a rongálás vádja alól.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.